Tässä ovat tulevat polvisukkani:

219054.jpg

Ja tässä on tuleva pääkallopipo:

219055.jpg

Eli tuli tilattua taas vähän lankaa lempparista. Mustia ohuita villapolvisukkia olen halunnut jo monta vuotta, talvisin ne olisivat tosi mukavat lämmikkeet hameiden kanssa, kun en ole saapasihmisiä. Ehkä jotain Söderoiden tapaista. Muutama muu kerä jäi vielä saapumatta.

Sukkalankoja, tai lähinnä niiden kestävyyttä, olen mietiskellyt lähiaikoina. Ohuiden sukkalankojen kestoa siis. Itse olen tehnyt sukkia Regian, Hjertegarnin, Opalin, Fyberspatesin ja Lorna´s Lacen sukkalangoista. Kaikkia olen pessyt 40 asteen normaaliohjelmassa pesukoneessa.

Näistä eniten ovat kuluneet Hjertegarnista tehdyt sukat. Ne kyllä ovatkin ensimmäisiä, eli niitä on paljon käytetty, mutta pohja kuluu kohta puhki. Värit ovat kestäneet. Tein ne aikoinaan 3 mm puikoilla, sekin voi vaikuttaa, koska neulos on tietysti harvempaa kuin kakspuolilla.  

Regian sukat ovat myös kauan sitten tehdyt, ja niitäkin on käytetty paljon, erityisesti vielä talvikenkien lämmikkeenä. Ovat kestäneen oikein hyvin, eivät ole pohjastakaan vielä pahemmin kuluneet. Ja nekin on väännetty kolmemillisillä kyllä.

Fyberspatesin sukat ovat menettäneet pesussa aika paljon väriä. Nekin ovat kuluneet pohjastaan melko läpinäkyviksi jo.

Opalista olen tehnyt itselleni vasta yhdet sukat ja nekin melko hiljattain, joten ei voi vielä mennä juuri mitään sanomaan. Tähän asti ovat kyllä tuntuneet melko laadukkailta ja pesun jälkeen ovat hyvin kuosissaan verrattuna muihin sukkiin pesun jälkeen. Tietysti langan joukossa oleva puuvillakin niitä ryhdistää. Opalin villasekoitelankoja on varastossa runsaasti ja nekin tuntuvat "ryhdikkäältä", toivottavasti ovat laadukkaita.

Lorna´s Lacesta tehdyt sukat ovat myös uudemmasta päästä, mutta toistaiseksi tuntuvat ryhdikkäiltä nämäkin. Pesukestosta en voi siis vielä sanoa juuta enkä jaata. Ihanat ne kyllä ovat, lanka on ihanan tuntuista neulottuna pintanakin.

Hyvin epävirallista pesunkestovertailua, mutta jos tästä kenellekään on mitään iloa, niin hyvä niin.

Uskaltauduin polttelemaan yhtä GetKnittedin kylkiäisenä tullutta tuikkua. Ei se tuoksukaan pahemmin, hyvä niin. Tuikun alla on tyttöni päiväkodissa tekemä kaunis vohveliliina.

219056.jpg

Hyvää ja Rentouttavaa Viikonloppua Kaikille!