Monet teistä ovat aloittaneet neulomisen jo pieninä. Minä tein pakolliset koulussa vaaditut työt, väkersin kieli solmussa villasukat ja tein villapuseron, ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Ja lähipiirissä on sentään aina ollut neulova ystävä, joka kerrankin esitteli minulle kaapissaan olevat seitsemän keskeneräistä puseroa. Vilkutukset vain sinne! :-)

Jossain vaiheessa yläastetta sitten vain joku kello soi päässä ja päätin neuloa kirjoneulepuseron. Se oli kaikista lähinnä vitsi, mutta sen jälkeen puikot ovat olleet käytössä lähes päivittäin ja tuo kirjoneulekin tuli valmiiksi epäilyistä huolimatta, se on hieno edelleen ja silloin tällöin käytössä. Eli noin 15 vuotta neulomista takana, hui.

Liityttyäni vuodenvaihteessa neulontalistalle tuon samaisen ystävän kehoituksesta, harrastus on taas saanut tuulta alleen. Motivoijana tuo lista on aivan ehdoton. Miten sitä voisi olla neulomatta, kun kaikilla on koko ajan kaikkea hienoa tekeillä. Tätä ennen en myöskään ole uskaltautunut ns. merta kauemmas, mitä tulee lankoihin ja olen käyttänyt lähinnä Novitan lankoja. Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei niissäkään mitään vikaa ole, mutta toki vaihtelu virkistää ja löytyy kyllä ihania ulkomaisia lankojakin. Kukkarolle käy kyllä välillä kalliiksi tämä lankojen hamstraus.