TIPU

 

17347.jpg

 

Lanka: Schoeller-Stahlin Portofino multicolor, keltakirjava, n. 16 g, hiukan Novitan 7-veljestä punaista ja mustaa.

Puikot: 4 mm sukkapuikot.

 

Koska tämä on tipu, ei varmaankaan ole mitään merkitystä, mitä lankaa käytät ja minkäkokoisia puikkoja, se vaikuttaa ainoastaan tipun kokoon. Esim. Palmakin voisi sopia hyvin vartaloksi.

 

 

Luo 20 s ja jaa neljälle puikolle. Neulo 2 krs sileää neuletta ja aloita lisäykset. Lisää 1 s joka 2. krs 1. ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa, kunnes puikoilla on 36 s, 9 s joka puikolla. Jatka sileää neulosta, kunnes neuleen korkeus on 7 cm. Aloita kavennukset. Kavenna 1 s joka 2. krs 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennuksella ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s o yhteen, kunnes työssä on 20 s.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seuraavaksi neulotaan pää. Jatka neulosta, neulo 3 krs sileää. Aloita lisäykset. Lisää samoin kuin alussa, kunnes silmukoita on työssä 28 s. Tee viimeisellä lisäyskerroksella nokan kohta, eli neulo ensin 4 s 1. ja 2. puikon keskeltä toiselle langalle. Siirrä eri langalla neulotut silmukat takaisin puikolle ja neulo ne uudelleen varsinaisella langalla. Jatka sileää, kunnes korkeus kaulalta on <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3,5 cm. Aloita kavennukset kuten aiemmin. Kun jäljellä on 20 s, kavenna joka krs 1 s joka puikolta, kunnes jäljellä on 8 s. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele lanka.

 

Siivet tulevat tipun kylkiin haluamillesi kohdille. Poimi vartalon reunasta 5 s ja neulo aina oikeaa 6 krs. Päättele 2 s (joka toinen s) ylivetokavennuksin. Työssä on 3 s, päättele. Tee toinen siipi samalle korkeudelle toiselle puolelle. Päättele langat.

 

Ota erivärinen lanka pois nokasta ja siirrä silmukat puikoille. Neulo nokka punaisella langalla. Poimi lisäksi aukon ympäriltä 5 s, jolloin työssä on 12 s. Neulo sileää 2 krs, tee sitten joka 2. krs kavennukset reunoissa, kuten edellä.   Vedä lanka jäljellä olevien 4 s:n läpi, päättele langanpäät. Täytä tipu vanulla, myös nokka.

 

Räpylät: Poimi vartalon alareunasta punaiselle langalle 10 s. Neulo näillä 3 krs sileää neuletta, tee sitten joka 2. krs lisäykset kaikissa reunoissa kaksi kertaa, kuten edellä. Neulo 3 krs ja aloita kavennukset. Kavenna molemmissa reunoissa 1 s joka toinen krs, kunnes työssä on 6 s. Päättele langanpäät. Neulo toinen räpylä samoin. Täytä räpylät vanulla ja ompele pohjasauma. Ompele vielä tipulle silmät esim. mustalla langalla.