Ajattelin luetella tammikuussa valmistuneita töitä, mutten jaksa, lukekaa itse tammikuun postit... :-) Lankaa kului tammikuussa yhteensä 1250 g, mikä on ihan hyvä tulos. Saman verran tai enemmän tuli tilallekin kyllä, eli tilanne on varmaan  +/-0. Aleja on ollut siellä täällä ja uusiakin lankoja on tullut jo lankahyllyjä piristämään kevään väreissä.

Lankahamsterikuukauden alkaessa minulla on lankaa 24 kg 27 g. Että onhan siinä. Tänään tulivat vielä viimeiset täydennykset  Vilmiinasta.

34267.jpg

Debbie Blissin Alpaca Silk oli nyt alennettu ja tilasin pari kerää sekä vaaleanvihreää ja tummansinistä. Taidan tehdä tuosta vaaleanvihreästä itselleni uuden pipon, sillä aiemmin Cashmerino Aranista valmistunut palmikkopipo vaan on liian pieni ja niin kiva kuin se onkin, en millään jaksa sitä purkaa ja neuloa uudestaan. Sillä tavalla olen laiska; harvemmin mitään puran. Toki, jos teen työtä, johon tulee selkeä virhe, mutta jos joku työ on valmis, en kyllä helpolla enää siihen koske. Pipo menee varmaan tytölleni ihan mainiosti ja minä teen Alpaca Silkistä, mikä muuten on aivan ihanan pehmoinen lanka, uuden. Värikin on sama. Taustalla loikoilee Hifan sukkalanka. Tämän vihreän tilaaminen on ollut mielessä jo pitkään, sillä aiemmat tästä langasta tehdyt lempisukkani ovat pesuissa huopuneet eivätkä mene enää jalkaani ilman väkivaltaa. Teen reilusti omaa jalkaani isommat uudet. Noissa sukissa on kuitenkin jotain tosi mukavaa. Poikani saa nuo vanhat, menevät nyt huopuneena hänelle.

Koska kuulun lankahamstereihin tästä päivästä alkaen, on pakko mainita, että langat on tilattu jo edellisyönä, joten eivät ole tänään hankittuja. :-) Kunnon hamsteri löytää keinot, huokaus. Sitä paitsi Vilmiinan Johanna lupasi kavaltaa Kristelille kaikki Vilmiinasta tilanneet, heh...

Pari keskeneräisyyttä tein valmiiksi juuri ennen helmikuuta. Veljen toinen sukka valmistui, samoin aiemmin mainittu ainoa pariton ressukka sai vihdoin parin. Olihan jo aikakin.

34263.jpg

Kyseessä siis ovat tytön sukat Hjertegarnin sukkalangasta, parempi kuva marraskuun posteissa, edellisessä postauksessa on linkki. Nyt voimme tytön kanssa olla sukkakaksoset. ;-)

Monilla on suuret suunnitelmat valmiina lankahamsteriutta varten ja jämäkerät sun muut kaivettu esiin. Täällä ei ole niin. Vasta eilen aloin hiukan pähkäillä, mitä tässä sitten tekisi. En niinkään aio tässä kilpailla mahdollisimman suuresta kulutuksesta hampaat irvessä, vaan keskityn enemmänkin sitoumukseen olla ostamatta lankaa. Se on kuitenkin minulle vaikein osa tässä tehtävässä. On minullakin joitain suunnitelmia, mutta ne ovat yhtä lukuunottamatta toistaiseksi lähinnä ajatuksen asteella:

- Fifi Ullrikista kokeeksi

- Pusero Batik-langasta

- Tossut Huopasesta (tuloillaan)

- Samoksesta pusero/takki tytölle?

Mutta kaikki on vielä aika auki. Nuo ovat kaikki tarkoituksella aika paksuja lankoja, jotka toisaalta vievät tilaa ja joita käyttämällä saisi grammoihin paremmin pienennystä. Tänään aloin tehdä ensimmäistä hamsterityötä:

34264.jpg

Eli syntymässä on ensimmäinen huopatossu Ullan joululiitteen mukaan. Nämä pääsivät toteutuslistalle heti Ullan ilmestyttyä, sillä olin jo talvisesti heinäkuun helteillä ostanut silloin uutta Novitan moniväri-Huopasta kaksi kerää. Ne olisi tarkoitus tässä tuhota, ja jos jää jämiä, teen lisää mukinalusia virkaten, ettei nyssäkkää jää. Viluiset varpaanikin odottelevat iloisina lopputulosta, toivottavasti Huopanen ei petä minua tällä kertaa.

Ajatus olisi pitää myös herkuton helmikuu. Sain laihdutettua ennen joulua viitisen kiloa ja jouluun se tyssäsi ja suklaista jäi vielä kilo ekstraa. Nyt sitten ajattelin pitäytyä helmikuun ajan mahdollisimman tiukasti kaikista herkuista, jotta saisi taas hiukan kevennystä; sekä lankavarastoon, että omistajaan. :-) Tervetuloa mukaan muutkin halukkaat, tämä on haaste!  

Näyttäisi siltä, että olen saanut blogilistalla uusia tilaajia, kiitos ja tervetuloa!