Huhtikuisen pettymyksen jälkeen toinen yrityksemme matkustaa Lontooseen onnistui ja tuhkapilvet pysyivät poissa. Jei!

Olin katsonut valmiiksi lankakauppoja Ravelryn kautta ja valitsin kolme kiinnostavinta kohteekseni. Ensimmäinen kohteeni oli I Knit London, joka löytyi Lambeth North-metroaseman lähistöltä.

Tämä oli ihan mukava kauppa. Paljon Cherry Tree Hillin lankoja, Colinettea ja Manos del Uruguayta. Oli muitakin minulle tuntemattomia lankamerkkejä, ja myös paljon kirjoja ja lehtiä.

Täältä en ostanut kuitenkaan muuta kuin kaksi kaunista vyyhtiä Manos del Uruguayn Silk Blendiä.

Seuraavaksi kävin Libertyn tavaratalossa keskustassa; viehättävä vanha talo, jossa on myynnissä kattava kokoelma Rowanin lankoja. Hinnat olivat kuitenkin ihan normaalia tasoa, joten mitään en ostanut.

Viimeinen ja paras kauppa, jossa vierailin oli Loop, lähin metroasema on Angel. Siellä kävin kahdesti, ensimmäisellä kertaa suljetun oven takana ihastelemassa ja toisella kertaa pääsin sisään asti, kiitos Neulovan ystävän.

Loopissa oli ihastuttava kokoelma lankoja ja kirjoja kahdessa kerroksessa. Täällä kulutin reippaasti aikaa - ja rahaa...

Pelkästään kirjoja selatessa meni pitkä tovi, siellä oli monia kirjoja, mitä en ollut aiemmin päässyt näkemään.

Langoista löytyi uutta ihanuutta Madelinetoshia, Koigua, Casbahia, Misti Alpacaa, Rowania ja vähän kaikkea.

Madelinetosh on ilmeisesti amerikkalaista perua ja vaikuttaa tosi ihanalta. Lanka on Tosh Sock ja värit ovat Isadora, Stovepipe ja Scarlet. Värejä oli tosi paljon, muttei valitettavasti kaikkia voinut ostaa. Yritin ostaa sellaisia värejä, mitä omista varastoista ei paljoa löydy.

Hand Maiden Casbahia löytyi useita värejä, ja nämä kaksi kaunotarta otin mukaani. Värit ovat Cedar ja Amethyst. Casbah oli hiukan edullisempaa kuin Suomessa. Muuten langat olivat varmaankin kutakuinkin normaalin hintaisia, eli ostin enemmänkin sen vuoksi, että saatavuus Suomessa on huono.

Tämä ihana Lantern Moonin puikkopussi puikkoineen oli vaan pakko ostaa. Kauniita asioita tarvitaan aina. Eikös?

Misti Alpacan Hand Painted Chunky, väri Red Rover. Pätkärääkättyä, mutta mitkä ihanat värit. Tästä tulee mulle paksu kaulahuivi talveksi.

Ja toista pätkärääkättyä Peace, love and misti alpaca Handpainted Sock-lankaa. Värin nimi on Buds in paradise. IHANAT värit tässäkin.

Neulomiseen liittyviä kirjoja ostin viisi kappaletta, joista kaksi Loopista, kaksi Foyles-nimisestä iiisooosta kirjakaupasta ja yhden jostakin halpiskirjakaupasta Loopin läheltä.

Sukkakirjoja suurin osa, mitäpä muutakaan. En ole kunnolla ehtinyt näitä edes vielä tutkiskella, onneksi on viikko lomaa vielä jäljellä.

Lontoossa oli tyypilliseen tapaan pilvistä ja sateistakin. Suomeen paluu oli kuin olisi etelään saapunut, outo fiilis!