Malli: Bea the Basement Monster by Rebecca Danger (The Big Book of Knitted Monsters)

Lanka: Novita Miami, turkoosi ja lila.

Menekki: Turkoosia 69 g, lilaa 28 g.

Puikot: 4,5 mm.

Tämä on tyttären oma. Langat tähän ostettiin yhteistuumin jo aikapäivää sitten, mutta tekeminen tyssäsi, kun en heti tajunnut ohjetta. Kuvissa nimittäin ei kirjassa näy koko monsterin rakenne, enkä millään ensin ymmärtänyt, miksi vartalo aloitettiin lilalla. Ravelry-selauksen jälkeen ymmärsin, että tällä monsterillahan onkin peffa, ja sitten ohje loksahti kohdalleen.

Bea näyttää tässä vähän muotopuolelta, mutta se johtuu siitä, että sitä on rutisteltu, että se pysyy pystyssä kovassa tuulessa. Miami oli sinänsä ihan ok lanka neuloa, mutta huono valinta tähän projektiin. Ensinnäkin se oli liian ohutta 4,5 mm puikoille, koska lopputulos on liian löysä. Toisekseen suun liimaus ei meinaa pysyä kiinni, uusin liimauksen jo kerran. Osan ongelmista olisi voinut välttää hyppäämällä puikkokoossa pari kokoa alaspäin. Jälkiviisaus on ihana asia.

Muutenhan tää on tyttären mielestä ihana ja ihanan iso, voi käyttää helposti tyynynäkin.

Miten näitä onkin niin kiva tehdä! En ole montaa omistamaani neulekirjaa käyttänyt näin paljoa. Vaikka nää on ihan turhuuksia tavallaan, niin joku noissa vetoaa muhun. Seuraavassa postauksessa siis lisää otuksia.