Tein kauan aikaa sitten itselleni hihattimen, joka on ollut päivittäisessä käytössä. Tytär alkoi pyydellä itselleen omaa ja sopiva lankakin löytyi. Aloitin tämän jo jonkin aikaa sitten, mutta äitienpäivänä mökkireissulla tämä oli sopiva aivoton mukaanotettava ja syntyi kuin itsestään.

586995.jpg

Malli: Omasta päästä, mutta mukaelma sadoista eri malleista.

Lanka: RYC Soft Lux, väri Powder.

Puikot: 4,5 mm sukkapuikkobambut ja suorat bambut.

Menekki: 100 g.

586993.jpg

Silmukoita alkuun 32 s sukkapuikoilla. Sitten lisäilin pitkin hihaa niin, että niitä oli lopussa 48 s. Kun hiha oli kainalon kohdalla, päättelin alku- ja loppureunasta 6 s molemmista ja jatkoin tasona yli selän, sitten loin päätellyt 12 s uudestaan ja otin taas sukkapuikot käyttöön. Kaventelin matkalla suunnilleen samoissa kohdissa kuin toisessakin hihassa. Sitten poimin suulta silmukat (en laskenut) ja neuloin joustinta muutaman sentin verran. Hyvä tuli.

586996.jpg

Tyttärelle tämä taisi olla mieluinen, nukkuikin viime yönä hihatin päällään. :-)

Tytär taas oli tehnyt päiväkodissa balettiprojektiinsa liittyen näin hienon tyynyn, olen ylpeä!

587000.jpg

Täditkin kehuivat, että tyttö oli todella tarkkaan tehnyt ja näprännyt esim. noiden jalan nauhojen kanssa.

Poljin tänään vesisateessa hakemaan postista myös GetKnittedistä saapuneet lankani, mitäpä sitä ei lankojen vuoksi tekisi. Lisäksi saapui uusi IK, missä oli yhdet aivan ihanat must-do-polvisukat, upeat!

586998.jpg

Trekkingiä mulle ekaa kertaa! Yksi kerä jäi vielä uupumaan, väri 108. Nämä ovat rouvat 110 ja 100. Satasesta törröttävät uudet bambupalmikkopuikkoni, harmi, kun sain juuri yhden palmikkopuikkoja vaatineen työn päätökseen, niin ei pääse testaamaan. Nuohan ovat ihan suorat, mutta niissä on paksunnetut päät. En tiedä, olenko ehkä välineurheilija, mutta bambupuikot ovat aivan verrattomia metallisiin verrattuna minun mielestäni. Eivät kilise, eivät paina, eivät liu, ihanat!