121700.jpg

HAISULI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

TARVIKKEET:

 

Langat: Novitan ruskeaa Foxia n. 5060 g ja lisäksi pieni määrä valkoista, punaista ja mustaa, esim. Novitan Wool-, 7-veljestä- tai Nalle-lankaa.

Puikot: 8 mm ja 3,5-<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 mm.

Täytevanua.

 

Vartalo:

 

Luo 20 s Foxilla 8 mm puikoilla. Jaa silmukat kolmelle tai neljälle puikolle ja jatka työtä suljettuna neuleena. Kun työn korkeus on 13 cm, kavenna tasaisesti joka puikolta yhteensä 6 s 2 o yhteen. Silmukoiden määräksi tulee 14 s. Jatka sileää neuletta 3 krs ja lisää taas kavennetut silmukat takaisin työhön => 20 s. Jatka näin sileää suljettua neuletta kunnes korkeus on n. 21 cm, kaulalta n. 6,5 cm. Kavenna sitten 1. ja 3. puikon alussa 1 s ylivetokavennuksin ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 o yhteen.

 

Tuntosarvet:

 

Ota työhön 2 ensimmäiseltä ja 2 s viimeiseltä puikolta. Neulo suljettua neuletta kunnes työ on 4 cm korkea. Lisää molemmille puikoille 2 s, työssä nyt 8 s, ja neulo vielä pari kerrosta. Neulo sauma kiinni, eli aseta puikot vastakkain, ompele 2 o yhteen siten, että otat molemmilta puikoilta yhden silmukan, jatka samoin, ja vedä aina edellinen silmukka uuden silmukan läpi. Neulo vielä päälaen silmukoita pari krs, kavenna 1 s pois, että silmukoita on tasamäärä ja neulo sauma umpeen samoin kuin edellä.. Päälaelle jää pienet reiät molemmin puolin, ompele ne umpeen. Tee toinen sarvi samoin toisessa päässä päätä.

 

Nenä:

 

Luo 9 s punaisella langalla 3,5 mm puikoilla. Neulo sileää neuletta 2 krs ja kavenna sitten joka toinen krs kerroksen alussa ja lopussa 1 s. Alussa tee ylivetokavennus, lopussa 2 o yhteen. Kun jäljellä on 3 viimeistä s, ota 1 s neulomatta puikolle, tee 2 o yhteen kavennus ja vedä nostettu s tämän yli.

 

Silmät:

 

Luo 10 s valkoisella langalla 3,5 mm puikoilla. Aloita sileä neule.

 1. krs: Neulo 2 s valkoisella, 6 s mustalla ja 2 s valkoisella. Kierrä langat takaa ristiin.
 2. krs: Neulo toinen kerros samoin nurjalla puolella.
 3. krs: Neulo 3 s valkoisella, 4 s mustalla ja 3 s valkoisella.
 4. krs: Neulo samoin nurjalla.
 5. krs: Tee alussa ylivetokavennus, neulo 2 s valkoisella, 2 s mustalla, 2 s valkoisella ja 2 o yhteen kavennus. Katkaise musta lanka ja jatka valkoisella.
 6. krs: Neulo nurin.
 7. krs: Tee jälleen kavennukset alussa ja lopussa => 6 s.
 8. krs: Nurin.
 9. krs: Kavennukset => 4 s.
 10. Nurin.
 11. Päättele 4 jäljellä olevaa silmukkaa.

 

Suu:

 

Luo valkoisella langalla 6 s 3,5 mm puikoilla. Neulo 1 cm sileää. Sitten tee ylivetokavennus kerroksen alussa ja lisää 1 s lopussa, eli neulo samasta silmukasta toinenkin silmukka takareunasta. Neulo seuraava krs nurin ja seuraavalla toista kavennus ja lisäys. Jatka sitten sileää neuletta n. 2 cm. Seuraavaksi lisää 1 s krs:n alussa oikealla puolella ja kavenna krs lopussa. Seuraava krs nurin ja tee sitten vielä toinen vastaava lisäys-kavennus krs. Neulo 1 cm sileää ja päättele silmukat.

Ompele kasvojen osat kiinni Haisulin päähän. Tee vielä suuhun "hampaat" mustalla langalla ompelemalla haluamallasi tavalla. Täyty vartalo vanulla ja laita vanua hiukan myös sarviin. Ompele pään saumat kiinni.

 

Jalat:

 

Poimi vartalon alareunasta mustalla langalla 3,5 mm puikoilla keskikohdan tuntumasta 6 s. Neulo i-cordia eli neulo 6 s oikein. Siirrä langat takaisin puikon alkuun ja neulo ne jälleen oikein, jolloin lanka jää neuleen taakse. Jatka näin, kunnes jalan korkeus on n. 3,5 cm. Jatka sileällä neuleella ja lisää molempiin reunoihin 1 s. Neulo sileää neuletta n. 5-6 cm. Kavenna molemmista reunoista 1 s pois, neulo 1 krs ja katkaise lanka. Vedä lanka silmukoiden läpi ja kiristä. Taita sileä neulos kaksinkerroin ja neulo kiinni toiselle puolelle. Täytä aukko vanulla ja neulo sivusaumat kiinni. Tee toinen jalka samoin. Ompele alaosa kiinni.

 

Kädet:

 

Tee samoin kuin jalat, mutta poimi silmukat keskemmältä vartaloa sopivasta kohdasta.