Ennen joulua esittelin sukkalankavarastoni täydet kerät ja totesin, että siellä on paljon kauan sitten ostettuja keriä, jotka ovat odottaneet sopivaa tilannetta ja aikaa. Koigun sukkalankaa olen samalla lailla vaalinut ja joulun jälkeen halusin neuloa jotakin kivaa ja ne hyppäsivät puikoille.

Malli: Undulating Rib Socks by Ann Budd. (Favorite Socks)

Lanka: Koigu KPPPM, väri P608D.

Menekki: Tasan 100 g!

Puikot: 2,5 mm.

Mitäpä tähän sanoisi. Ei voi kuin muistuttaa itseään, että pätkärääkätyt langat eivät ole mun juttu. Tässäkin pääsääntöisesti kaikki värit ovat ihan kauniita (paitsi aprikoosi), mutta ei tuosta sekamelskasta tule malli esille lainkaan ja muutenkin ärsyttää. Mielestäni pätkävärjätyt langat sopivat parhaiten yksinkertaisiin perussukkiin.

Jotenka nämä sukat menevät pakettiin. Koko on n. numeron suurempi omaa jalkaani, ja ilokseni kaikki lanka meni. Päättelyyn jäi n. 10 cm pätkä kummastakin vyyhdistä. Yleensä kaikista sukkalangoista jää pyörimään pieniä nöttösiä, siksi tämä oli kiva yllätys. Koigun kerässä/vyyhdissä onkin 160 m lankaa, eli ehkä hiukan vähemmän kuin muissa vastaavissa.

Väriä nyt tuli hiukan herjattua, mutta muuten Koigun KPPPM on aivan ylellisen ihana lanka ja mahtava neuloa. 100% merinoa ja tiukkakierteistä sellaista. Yksivärisenä voisi hyvin vielä joskus kokeilla. Näiden sukkien myötä menetin myös viime metreillä lempipuikkoni, eebenpuiset sukkapuikot. Yksi napsahti työn tuoksinassa ja toinen selkää rapsuttaessa samana iltana. :-(

Loppuun vielä huono kännykkäkameralla otettu kuva yksistä palkallisella ajalla tehdyistä villasukista, jotka lähtivät ulkomaille lähteneen työtoverin matkaan.

Malli: Ei muista, mutta mallineule on Ravelrysta joskus haettu.

Lanka: Perintölankapussukasta harmaata villaa, merkistä ei tietoa, mutta voisi olla SeiskaVeikkaakin.

Puikot: 3,5 mm.