Tällaista takkia aloin neuloa viime syyskuussa ihan iloisena, enkä olisi uskonut, että sen valmistumiseen menisi oikeasti  kahdeksan kuukautta.


Malli: Greenfield Cardigan by Melissa LaBarre,  kirjasta New England Knits.
Lanka: Cascade 220 Superwash, väri Turtle.
Menekki: 527 g.
Puikot: 4 mm.

Tämän mallin halusin toteuttaa heti silloin, kun ensimmäisen kerran kirjan näin. Kirjassa on muutenkin monia kivoja malleja, suosittelen! 
Tein tämän vartalo-osan itse asiassa valmiiksi aikapäivää sitten, mutta kun olin hätäpäissäni lisäillyt vähän extralisäyksiä, se oli ihan hullun muotoinen, joten purkuun vaan. Aloitin mielestäni koosta 40 ja päädyin kokoon 36, en tiedä, miksi. Ehkä se 40 olisi ollut parempi. On tämä pikkuisen kippana minulle.
 Kuvat by poika.

 
Takki neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Ohjeessa hihat olivat vajaamittaiset. Minä ja vajaamittaiset hihat eivät sovi yhteen, joten tein niistä pitkät. Kuvauksen jälkeen vielä pidensin niitä n. 3 cm. Takissa on myös pituutta muutama sentti lisää ohjeeseen nähden. Kyllä mä luulen, että tämä käyttöön pääse, mutta voi olla, että saa odotella syksyä kaapissa ensin.

Cascaden 220 Superwash on miellyttävästi neuloutuva pehmeähkö normivillalanka, jonka tästä väristä pidän kovasti. Riittoisahkoa se myös on.


 


 
Nappivaihtoehtoja oli paljon, tyttären kanssa yhteistuumin päädyimme (taas!) katajaisiin nappeihin. Tyttären mielestä tästä tuli "puutakki", kun on nuo napit ja lehtikuviot.