Eilen päätin luopua pitkäaikaisesta rimakauhustani ja ottaa elämäni ekaa kertaa hahtuvan puikoille. Hahtuvaa on kertynyt yhteensä kolme kiekkoa, joista kaksi on Virosta ja yksi ilmeisesti suomalaista, saatu neulovalta Ystävältä aikanaan. Pelasin varman päälle, ja otin ensin käsittelyyn suomalaisen version, koska olen kuullut, että virolainen hahtuva on helpommin katkeilevaa.

1264049.jpg

Hahtuva käyttäytyi puikoilla kuitenkin paljon mallikkaammin kuin olin luullut ja alun muutaman katkeamisen jälkeen opin toimimaan sen kanssa niin, että neulominen on sujunut ihan hyvin. Ajattelin tehdä tästä kiekosta niin ison kassin, kuin siitä saa. Toiveissa on A4-kokoinen kassi, mutta jos ei riitä, ei riitä. Mietinnän alla on, mitä tekisin viron kiekoista, kun toinen painaa vain 50 g ja ilmeisesti se myös huopuu enemmän? Ehdotuksia?

Lisäksi tein pienen retken muistoihin, kun tuli kiiltokuvat puheeksi tytön kanssa ja näytin hänelle kokoelmani. Keräsin niitä joskus ala-asteikäisenä ja kaikki ovat vieläkin tallessa. Muistoja ja mielikuvia tuli monistakin kuvista; jännää, miten jotkut lapsuudessa kuvista nousseet ajatukset ja tuntemukset nousevat pintaan kuvia katsellessa. Samoin käy joskus vanhoja lastenkirjoja lukiessa.

1264027.jpg

Tässä kurkkaus kiiltsulaatikkooni...:-)