Äidilleni olin luvannut joululahjaksi huivin ja varastoista valittiin yhdessä uuden talvitakin väriin sopiva lanka. 

Malli: Bitterroot, uusimmasta Knittysta.  

Lanka: Rowanspun DK, väri Rush ja reunassa Thor.

Menekki: 107 g.

Puikot: 4 mm pitsi-Addit.

Mallin sain valita itse, koska äiti halusi edes jotakin yllättävää. Knitty ilmestyi sopivasti, kun pähkäilin mallia, joten Bitterroot pääsi suoraan puikoille. Tein ohjeen pienemmän koon, koska tämä oli tarkoitettu kaulan lämmikkeeksi. Riittävän suuri kyllä tuli näinkin.

Jätin tämän aloituksen todella viime tippaan ja tuli kyllä lähes paniikinomainen kiire. Kun vielä aatonaatonaattona lanka näytti loppuvan kesken, meinasi palaa päreet. Reunuksen viimeiset kerrokset oli pakko tehdä korvaavalla langalla, ja siihen valikoitui sitten saman langan väri Thor. Seuraavan joulun lahjojen neulomisen voisikin sitten aloittaa vaikkapa huomenna...

Ohje oli ihan hyvin tehty ja helppo, ei ollut epäselvyyksiä. Reunuspitsi on ihan kiva ja hiukan erilainen kuin aiemmissa tekemissäni huiveissa. Rowanspun on edelleen karkeaa, mutta kivaa lankaa.

Ja miksi Rokkahuivi? Väri on kuin hernekeitossa. ;-)

Ihana jouluaatto on takana, lapset ovat hokeneet, että on ollut kivoin joulu ikinä ja parhaimmat lahjat ikinä jne. jne. Edelleen piirtävät mangaa alakerrassa, tyttö sai toiveestaan Opi piirtämään mangaa-vihon. Itse sain LANKALAHJAN, veljen perheeltä lahjakortin Lankabaariin, JES! Lisäksi äitini uusi mulle Modan-tilauksen. KIITOS! Poika sai kummitädiltään todella kauniit lapaset, joista myös iloitsi kovin, kun ovat jonkun muun kuin ÄIDIN neulomat. :-)

 Illan kaunein kokemus oli ehkä kuitenkin hautausmaan kaunis kynttilämeri.