Näin voi vielä toivottaa 50 minuutin ajan. Meidän äitienpäivä alkoi kotona ja loppui kierrellessä Mummien ja Mummujen luona. Lapsilta sain kauniit kortit ja tyttö oli askarrellut minulle päiväkodissa ihanan avaimenperän, jonka aion kyllä ottaa neulatyynyksi, mikä minulta puuttuu.

82757.jpg

Eikö olekin hieno, ja vielä äidin lempivärinen! :-)

Anoppi sai lahjaksi jo aiemmin esitellyt Hedera-sukat, jotka olivat täysin sopivat. Oma äitini sai oman "mummo-huivin" eli fifin:

82751.jpg¨

Malli: Se Ullan fifi.

Lanka: Jälleen kerran Hjertegarnin Need Soft Tweed, valkoisena. Lankaa meni 350 g ja puikot olivat ehkä 6 mm, en muista enää.

Tämä valmistui jo aikapäiviä sitten ripeään tahtiin. Tuo lanka on ihanan pehmeää kyllä, eikä varmaan kutita äidin herkkää hipiääkään...

Muut työt ovat taas himpun verran edistyneet. Reidin toinen hiha valmistui ja toinen on hyvässä vauhdissa myös. Jotenkin yllättävän nopea neuloa sekin, vaikka mallineule onkin sellainen, että sitä täytyy tavata aika paljon edelleen. Toinen aktiivinen neulekandidaatti edistyy myös, eli keväthuivini Zitronin Incanto-langasta. Aloitin tänään kolmannen kerän ja tarkoitus olisi neuloa kaikki 4 huiviksi. Teen yksinkertaista mallia omasta päästä, joten huivi on hyvä kyläilykumppani. Lanka on kyllä ihan kaunista, laitan pienen kuvan huivintekeleestä:

82752.jpg

Kuva laimentaa värejä aika paljon.

Näitä kahta edistän nyt ensisijaisesti ja sen jälkeen on pakko tehdä hihatin tai joku vastaava paljaiden käsivarsien lämmikkeeksi. Langaksi valitsin jo Hjertegarnin Plus-langan, joka on pehmoista ja paksua (=nopeasti valmista, ei kutita) ja sitä on 250 g, jotka saan samalla tuhottua varastoista, kun en niille keksi muutakaan käyttöä. Kodissa on alkamassa myös vessaremppa, joten puuhaa riittää.