1905098.jpg

Malli: Omasta päästä, reunuspalmikot Firestarter-sukista adoptoitu.

Lanka: Grignascon Tango, pinkki ja vihreä.

Puikot: 3,5 ja 4 mm.

Menekki: Pinkkiä 100 g, vihreää 92 g.

1905095.jpg

Tämän takin teko on ollut mielessä jo kauan. Grinascon Tangot tuli ostettu elämäni ekalla Menita-reissulla marraskuussa 2005. Silloin en osannut päättää, kumpaa väriä ostan ja ostin molempia. Ajatus oli tuolloin tehdä näistä asusteita, mutta päätyivät loppujen lopuksi tyttären takiksi 3 vuotta myöhemmin. :-)

1905102.jpg

Takista tuli juuri sen kokoinenkin kuin halusinkin, eli vartalosta sopivan muttei liian väljä ja hihoista halusin inauksen liian pitkät, ettei takki jäisi heti kippanaksi. Hihat neuloin pyörönä Tehtaan vaivoja säästääkseni. Sen verran jo ompelen itsekin, että olkasaumat teen usein itse. Mitään muotoiluja vartaloon en tehnyt vyötärölle.

1905092.jpg

Napit esittelinkin jo; ne ovat Lankabaarista ostetut. Etukappaleiden reunoille tein Firestarterista peräisin olevaa palmikkoa. Hiukan ne uppoavat tuohon kirjavuuteen. Joustinneuleet on tehty oikeaa kiertäen.

1905099.jpg 

Mä sitten rakastan näitä tweed-lankoja! Onneksi sitä on varastossa vielä Rowanspunin ja Felted Tweedin muodossa paljon. Tangoa oli mukava neuloa, ja se muistutti kovasti Rowanin Felted Tweediä tunnultaan. Itse neuleesta tuli kevyt ja pehmoinen, koska neuleeseen meni vain alle 200 g lankaa. Pinkki lanka loppui hiukan kesken ja toisen hihan 4 viimeistä kerrosta oli pakko tehdä vihreällä. Toivottavasti tulee pitoon!