Vaan kun ei ole tähän hätään mitään kuvattavaa. :-) Helle pukkaa päälle, eikä vaan ole tullut heiluteltua puikkoja. Tuon allaolevan Samos-neuletakin veljentytölleni sain valmiiksi ennen lomareissua, mutta sen jälkeen olen suunnilleen vaivautunut aloittamaan mainitsemiani kämmekkäitä muutaman rivin tuosta Isoveljestä alla olevassa kuvassa. Jotenkin ei vaan iske, kun on niin kuumakin.

Lomareissu suuntautui Helsinkiin, jossa yövyimme pari yötä hotellissa. Olin jo kotona etsinyt  Menitan maailmankartalta ja aukioloajat jne. ja miettinyt, miten sinne pääsen. Lauantaina sitten lähdin kartta kourassa etsimään ko. liikettä lasten kera innostunein mielin. Ikävä totuus paljastui ovella. "Heinäkuun lauantaisin suljettu". Tai mitä siinä sitten lukikaan, jotain yhtä ärsyttävää kuitenkin...Oli pakko tyytyä vain ihastelemaan ikkunoita. Otti kyllä älyttömästi päähän. Neulova ystävä tarjosi toista vaihtoehtoa, joka oli aukikin, mutta en sitten enää sinne jaksanut lähteä suunnistamaan. Täytynee tehdä joskus joku neuleliikkeille pyhitetty matka hyvässä seurassa. ;-)

Minullekin tulivat sitten viime viikolla samana päivänä sekä Moda että Novita. Vielä en ole ehtinyt lehtiin täysillä syventyä, mutta yleisesti ottaen pidin tällä kertaa enemmän Novitasta. Uudet langat kiehtovat ja syysvärit ovat aina olleet minun värejäni, siinä missä kevätlehtien pinkit, oranssit ja turkoosit lähinnä puistattavat. Moda taisi olla vielä kesäajassa Novitaan nähden.

Modassa pidin melkein kaikista Mandarin Fiestasta tehdyistä neuleista, etenkin malleista 6 ja 10. Tytön sydänpusero on nätti, nro 33, samoin tytön neuletakki 34.  Myös ihanat Mandarin Petitistä tehdyt setit olivat kauniit, mutta tyttöni ei enää mahdu noihin kokoihin valitettavasti. Aivan suloiset erityisesti nuo röyhelölahkeiset housut tuossa sydänsetissä!

Novitassa taas oli useitakin kivoja malleja tai ainakin värejä. Miehen neule, malli 5 Ainosta saattaa päätyä tehtävoien listalle. Aino-lankaa en ole päässyt vielä hypistelemään ja sitä pitäisi päästä kokeilemaan. Kansikuvan vihreä poolo on kaunis myös.  Ponchojakin oli useita, olen sellaisen tekemistä mietiskellyt myös välillä. Lisäksi pitkät villasukat Nallesta kiinnostivat. Nuorisolehden teeppa-sana nauratti täälläkin. Siinä oli aika selkeä pipon virkkausohje, ja melkein tunsin jo halua alkaa virkata pipoa, en nimittäin osaa juuri lainkaan virkata. Ehkä kokeilen vielä sitäkin. Esikoinen tarvitsisi jalkkitreeneihin lipattoman päähineen.

Sinänsä kiva tilanne, että voisin alkaa tehdä melkein mitä vain, kun ei ole mitään varsinaisesti kesken, mutta ei vaan tule tartuttua mihinkään. Lomallakin olen eli aikaa on. Ehkä saan tänään jo tempaistua jonkin/jotkin työn/työt alkuun, onhan noita vaihtoehtoja enemmän kuin tarpeeksi.