Työkaveri sai tyttövauvan, jolle kudoin pikaisesti sukat.

Malli: Perus, ylhäällä alas.

Lanka: Araucánia Ranco, lila.

Menekki: 18 g.

Puikot: 3,25 mm Squaret.

Kudoin pitkästä aikaa noilla neliskulmaisilla, kun en muita 3 mm puikkoja käsiini äkkiseltään löytänyt. Ihan mukavat ne olivat käytössä, pitää pyrkiä käyttämään useamminkin jatkossa. Jos ihmettelette sukkien yläreunaa, niin toisesta tuli laskuista huolimatta hivenen toista pienempi, joten poimin reunasta silmukat, ja neuloin pari riviä lisää varteen. Tuli niin kiire töihin ja näitä viemään, etten ehtinyt tehdä enempiä korjausliikkeitä, joten harmillisesti niistä tuli vähän muotopuolet.

Tämän vuoden ensimmäinen joululahjakin on valmistunut.

Malli: Big Snowy Owl, ohje ilmaisena linkin takana.

Lanka: Drops Nepal ja Alpaca, l.valkoinen, beige, tummanharmaa ja siniharmaa.

Menekki: Luonnonvalkoista Nepalia 86 g, Alpacaa vajaat 50 g, tehostevärejä 5-10 g kutakin.

Puikot: 7 mm.

Tämä ohje hyppäsi to-do-listalle välittömästi pöllön nähtyäni. Ihana pöllö! Oikeassa ohjeessa on käytetty paksumpaa (ja kalliimpaa) lankaa. Mä inhoan kutoa isoilla haloilla, enkä edes omista 8 mm isompia pyöröjä, joten halusin jotakin hiukan ohuempaa. Alpakkajuhlat tulivat sopivasti, ja päätin kokeilla neuloa pöllön Dropsin Nepalilla ja Alpacalla kaksinkertaisena. Värikartoista löytyi lähes identtiset värit, joten sekin teki hommasta helppoa. Tietysti pöllö on sitten hieman ohjetta pienempi, mutta ihan hyvin sitä halaamaan pystyy.

Tätä oli tosi kiva tehdä ja se valmistui nopeasti. Lahjaksi tämä menee omalle lapselle, joka kylläkin ilmoitti, ettei toivo enää pehmoja joululahjaksi. Otan tämän sitten omaan kainalooni sohvannurkkaan, jos ei tytölle kelpaa.

HU-HUU!