Olen jo jonkin aikaa haaveillut kunnon polvisukista ja kun nyt olen päättänyt vähän neuloa itsellenikin välilä, piti sitten eilen ryhtyä tuumasta toimeen. Polvisukkien lisäksi ajatuksena on ollut testata sukan neulomista varpaista ylöspäin, sitä en ole vielä koskaan tehnyt. Koska edellisessä Ullassa oli Kristelin selkeä kuvallinen ohje, uskalsin ryhtyä kokeilemaan moista.

27751.jpg

Polvisukkien langaksi olen jo ajat sitten päättänyt valita joko tämän Seiskaveikan neliväriraidan tai sitten sen punaraidan, joita molempia oli hamstrattu laatikoihin. Tässä siis sukan alku.

27752.jpg 

Sukka jatkui tänään näin. Sain pohjasta kerralla oikean kokoisen, kiitos hyvän ohjeen!

27753.jpg

Tässä sitten äsken valmistunut ensimmäinen polvisukka, joka on ihq ja kuin luotu jalkaani. :-) Hyvä puoli tässä alhaaltapäin neulomisessa on, että saa ehkä helpommalla sopivan kokoisen. Tällä kertaa ei tule ongelmia toisen sukan tekemisen suhteen, koska tämä tuntuu niin ihanan lämpimältä jalassa, että toinen sukka valmistunee pikapikaa. Pidän kovasti tuosta langastakin kyllä, ihanat ruskan sävyt. Käytin 4 mm:n puikkoja, mutta yläreunan joustimessa 3,5 mm puikkoja, että saan sukat tarpeeksi "tiukoiksi", etteivät lörpsötä. Tuntuvat kyllä pysyvän hyvin ylhäällä. Puikoilla oli enimmäkseen 40 s, mutta sääressä lisäsin muutaman kerran silmukoita ja taas ennen joustinta kavensin tuohon 10 s per puikko.

Mukavaa ja innostavaakin oli kokeilla jotain uutta välillä. Minäkin olen sukkia tehnyt sen verran, että hiukan jo joskus kyllästyttää.

Novitaa ei näkynyt tänäänkään, kuten ei ilmeisesti muillakaan, eikä kaupoissa, mutta sen sijaan GetKnittedistä tuli osa tilauksestani:

27754.jpg

Eli salesta kaksi vyyhteä Lorna´s Laces Shepherd sock-lankaa, väri iris garden. Väri oli luonnossa kivampi kuin koneella, paljon vaisumpi, mutta nätti.

Kaupoissa tuli kierreltyä tänään lankauutuuksien toivossa, mutta eipä niitä vielä ollut oikein missään täällä.