Kuvaaminen on jäänyt vähemmälle, vaikka töitä onkin valmistunut, koska sadetta on "riittänyt" täälläpäin. Tänään päästiin vihdoinkin hiukan ottamaan kuvia.

Malli: Spruce Tree Mittens by Emily Benson. (ilmaisohje Ravelryssa)

Lanka: Malabrigo Yarn Merino Worsted.

Menekki: n. 70 g.

Puikot: 4,5 mm.

Tämä kiva lapasmalli osui silmään Ravelryssa ja kun varastosta löytyi ihan oikeaa lankaakin, halusin mallia kokeilla. Malli on tosi kiva ja kaunis, ohje hyvä ja yksinkertainen. Peukun kiila tehtiin hiukan eri tavalla kuin muissa. Ainoa henkilökohtainen ongelma on sama kuin melkein kaikissa lapasissa; mulla on liian pienet kädet. Ohjeen mukaan tehdyistä hanskoista tulee aina vähän liian suuria. Kyllä nämä silti menettelevät.  

Näiden jälkeen valmistui jo heinäkuussa tyttärelle aloitettu huivi.

Malli: Clapotis. (ilmaisohje Knittystä)

Lanka: Novita Polku, Munakoiso.

Menekki: 72 g.

Puikot: 5 mm.

Tämä tuli aloitettua tosiaan heinäkuussa, kun Polku saapui marketteihin, ja halusin sitä testata. Tytär valitsi luonnollisesti sinisävyisen värin, ja Clapotis hieman pienennettynä tuntui langalle sopivalta mallilta. Älkää kysykö kuinka paljon pienemmän tein, en muista, millä silmukkamäärällä aloitin suoran osuuden.

Polun neulominen ei ollut mikään huippukokemus. Pehmoista ja jouhevaa se on, ja lopputulos on mukavan joustava ja pehmeä, mutta ehkä nämä hiukan pörhöisemmät ja säikeisemmät langat eivät ole niin mun juttu. Ei nyt ihan kamalaakaan. Lopputuloksesta pidän kyllä ja malli oli hyvä valinta langalle. Ihanat värit Polun värikartassa kyllä on, henkilökohtaisesti olisin tykännyt enemmän esim. paprikasta, mutta sininen on tyttäreni mieleen.

Toivottavasti pääsee käyttöön asti. Kaulahuivit eivät ole meillä lapsilla mitään suosikkiasusteita.

Minä itse olen tilaillut sitä sun tätä, tässä yksi niistä.

On muuten aika plingplingiä. En ole varma, onko tämäkään ihan mun juttu.

GetKnittedistä.