1758114.jpg

Malli: Tangled Yoke Cardigan by Eunny Yang (IK Fall 2007)

Lanka: Ornaghi Filatin Merino Kind, kaurapuuro.

Menekki: 444 g. :-)

Puikot: 2, 4 ja 4,5 mm pyöröt ja sukkapuikot.

Tämä on ollut listoillani jo pitkään; kaunis neule. Moni asia teki tästä mukavan neulottavan; kaunis ja erilainen palmikko, se seikka, että takki neulottiin kokonaisena, kaarrokkeista olen aina tykännyt ja lanka on ihanaa. Ylläolevassa kuvassa väri on lähinnä oikeaa.

1758110.jpg

Koon puolesta onnistuin tosi hyvin. Koska mulla oli eri lanka, soveltaminen vei oman aikansa. Aloitin ensin 4,5 mm pyöröllä, mutta neuleesta olisi tullut liian suuri. Vaihdoin 4 mm puikot ja neuloin pienimmän koon mukaan ja on kyllä mittojen mukaan juuri tehty.

1758107.jpg

Palmikkokuvio oli paikoin aika haastava, mutta haasteethan ovat kivoja. IK:n neuleessa ei näy tuollaisia reikiä mitä mulla, mutten anna sen häiritä.

1758108.jpg

Nykyään jaksaa usein ihmetyttää, miten vähän lankaa neuleisiin lopulta usein menee. Ennen, kun neuleet olivat vielä malliltaan useimmiten laatikkoja, niihin oli varattava se kilo lankaa, mutta nykyään näinkin pieni määrä on tarpeeksi.

1758109.jpg

Napit ovat tällä kertaa ihan neutraalit ja lähes samanväriset kuin lanka. Nappilistojen kanssa sain hikoilla oikein kunnolla tällä kertaa. Tein yhden, tein toisen, tein kolmannen jne. Nappilävistäkin tuli sitten vielä liian suuret ja niitäkin vähän pienensin jälkikäteen. Nyt listat ovat suht kohdallaan, mutta valitettavasti toisen puolen yläosasta kaulus tai nappilistan yläreuna kinnaa ja mä en yksinkertaisesti jaksa enää tehdä asialle mitään.

Kinnatkoot. Ugh.

1758113.jpg

Käyttöneule tästä ehdottomasti tulee! Ihana päällä, kauniskin, neutraalin värinen eikä edes hikoiluttanut, vaikka seisoin helteessä kuvattavana. :-) Kiitos miehelle kuvista!