Muutama päivä ilman nettiä sujui uskomattoman kepeästi. Vietimme 3 kaunista ja hauskaa päivää perheen kanssa Tukholmassa ja palasimme tänään aamulla. Olo on kuin olisi puoliunessa, kun yö tuli nukuttua älyttömän huonosti ja aamulla oli aikainen herätys. Nyt on tavarat purettu, pyykit pyörimässä, 119289.jpg ihanaa vahvaa irtoteetä lempimukissa, uusi Moda odottaa avaamattomana vieressä ja Knittykin on kuulemma ilmestynyt. Ah, onnea! Vaikka matka oli kiva, on kotiintulo aina yhtä mukavaa, ja pussiteiden jälkeen olen todella kaivannut kunnon teetä.

Lankakauppojen sijaintia selvitin Neulonta-listan databasen avulla jo ajat sitten ja kolmeen niistä pääsin tutustumaan. Ensin suunnistin Luntmakargatanilla sijaitsevaan Nysta-liikkeeseen.

119278.jpg

Huono kuva, tässä kohtaa en kehdannut mennä ottamaan kuvaa suoraan edestä. Kauppa oli valoisa ja sai katsoa rauhassa. Alennuslankojakin oli, mutta niistä ei löytynyt mitään ihmeellistä. Parasta ehkä oli nähdä ensimmäistä kertaa Noron lankoja "livenä", tähän asti niitä on vain voinut katsella netin kautta. Nyt näin väriloiston sellaisenaan. Kahden eri värin välillä pähkäsin pitkään, mutta nämä kolme ihanaista lähtivät mukanani Suomeen. Väri on 224.

119284.jpg

Dropsin Alpaca oli edullista, kuten olin kuullutkin, 31 kr/kerä, eli reilut 3 e. Sitä tuli hamstrattua sitten jonkin verran sekä Nystasta, että seuraavasta paikasta. Tässä yhteiskuva. :-)

119287.jpg

Taustalla oleva tummempi vihreä on Trellikseni väriä ja siitä ajattelin jotain Trellis-huivin seuraksi, päähineen ja lapaset tms. Näistä muista voisi tulla vaikka alpakkatakki yhdistettynä joihinkin kotoa löytyviin väreihin.

Osa Alpakoista löytyi This Side Up-liikkeestä vanhasta kaupungista.

119279.jpg

Tämäkin oli mukava monipuolinen liike. Uutena tuttavuutena otin mukaan myös rehevän väristä Fonty-mohairia.

119285.jpg

Viimeinen lankamatkailukohde oli Anntorpsväv, joka myös sijaitsi vanhassa kaupungissa.

119280.jpg

Täältä lähdin tyhjin käsin pois. Näin ensimmäistä kertaa Colinetten lankoja ja täälläkin oli Noron lankoja esillä, mutta kun olin jo ostanut toisista kaupoista, en enää löytänyt täältä mitään.

Ai niin, keskustan NK:ssa kävin myös ja sillä oli paljon Rowanin lankoja, lähinnä tosin sesongin mukaisesti puuvillalankoja, joita kyllä hypistelin, mutta hyllyyn jäivät.

Lankakauppojen lisäksi tietysti palloiltiin keskustassa ja käytiin Junibackenissa, Skansenissa ja Gröna Lundissa. Erityisesti Astrid Lindgrenin kirjoihin keskittyvä Junibacken oli juuri niin ihana kuin olin ajatellutkin ja lapset pitivät kovasti siitä. Muutkin tunnetut ruotsalaiset satuhahmot olivat edustettuna, esim. Mikko Mallikas, Viiru ja Pesonen sekä Muumit.  

Juuri ennen reissuun lähtöä sain valmiiksi Mollyn pannan, joka olikin tosi hyvä reissussa. Tämä on kyllä parempi malli kuin aiempi tekemäni, kiristysnauhojen vuoksi.

119282.jpg 

Malli: Interwieve Knits Molly´s headband.

Lanka: Lehmuksenvihreä Novitan Tennessee, puikot 3,5 mm. Lankamenekki 24 g.

Suosittelen. :-)

119283.jpg

Matkalla tuli KIPailtuakin.

119286.jpg

Sukanteko alkoi junassa ja jatkui hotellin läheisessä leikkipuistossa. Kotiin tullessa ensimmäinen sukka oli tässä vaiheessa.

119281.jpg

Näistä tulee samanlaiset, kuin aiemmin nähdyt, äidilleni menneet sukat.

Nyt taidan ottaa lisää teetä ja syventyä Modaan ja Knittyyn. Suosikkiblogien lukeminenkin vie varmaan aika tovin...