Huovutettu kännykkäpussi

51050.jpg

Lanka: Sandnes Tove kaksinkertaisena, menekki n. 20-30 g riippuen hihnan pituudesta. 5,5 mm sukkapuikot.

Mitat: Ennen pesua: Korkeus 14 cm, leveyttä en huomannut mitata...

Pesun jälkeen: Korkeus 12,5 cm, leveys 5,5-6 cm.

Pussiosa: Luo 20 s ja jaa silmukat 4:lle sukkapuikolle, 5 s per puikko. Neulo yksi kerros nurin ja sitten sileää oikeaa. Kun pussin korkeus on 14 cm, kavenna 1 s jokaiselta puikolta; 1. ja 3. pukon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa. Toista sama kerros vielä kerran. Silmukoi loput silmukat (12 s) yhteen, eli yhdistä 1. ja 2. puikon silmukat yhdelle puikolle ja 3. ja 4. puikon silmukat toiselle. Laita puikot vastatusten ja kolmatta puikkoa apua käyttäen neulo yksi silmukka kummaltakin puikolta 2 o yht. Neulo seuraava silmukka samoin ja vedä ensimmäinen näin luotu silmukka uuden silmukan yli. Toista, kunnes silmukat loppuvat. Päättele langanpäät.

Läppä: Poimi pussin yläreunasta 10 s läppää varten. Neulo sileää neuletta 7 cm. Sitten päättele napinläpeä varten keskimmäiset 4 s (tai vähemmän, jos tuleva nappi on pieni). Luo seuraavalla kerroksella pääteltyjen 4:n silmukan tilalle uudet silmukat. Neulo, kunnes läppä on 9 cm korkea, päättele silmukat.

Hihna: Poimi pussin toiselta sivulta läpän vierestä 3 s ja neulo näillä i-cord-nauhaa niin pitkään kuin haluat. I-cord: Neulo 3 s o. Älä käännä työtä, vaan liu´uta silmukat takaisin puikon reunaan ja neulo silmukat taas oikein. Jatka näin loppuun asti. Kun hihna on sopiva, katkaise lanka ja vedä se kolmen silmukan läpi, kiristä. Neulo loppupää kiinni pussin toiselle sivulle, päättele langanpäät.

Pussi on valmis! Huovuta pesukoneessa esim. kahden ison pyyhkeen kanssa 40 asteessa, venytä puhelimesi mittoihin kosteana. Ompele nappi.     

Tamagotchin pussi on tehty samoin, mutta korkeutta vain 7 cm ja läppä n. 5 cm.