Ensimmäiset hamsterityöt valmistuvat hissuksiin. Eilen illalla minusta tuli Huopas-vapaa ja tuhosin kaikki 200 g, mitä minulla oli sitä jäljellä. Langasta syntyivät nämä pikkiriikkiset tossut ja pari epäonnistunutta virkkaushommelia:

34810.jpg

Tänään sitten aamulla pyöräyttelin ne pesukoneessa ja lopputulos on tällainen:

34811.jpg

Malli: Ullan joululiitteen huopatossut.

Lanka: Novitan moniväri-Huopanen, tossuihin meni n. 180 g. Puikot 8 mm.

Pesukoneesta tuli tutunoloiset Huopaskäppyrät, joita sitten hampaat irvessä kiskoin joka suuntaan. Nyt ne ovat jalassa ja ne ovat mukavat. Pinta on tuollainen nypyläinen, sileä olisi kivampi (*kaihoaa Toven/Fritidsgarnin pintaa ja pehmeyttä*), mutta ovat nämä lämpimät ja toisaalta pysyvät varmaan kuosissaan. Uskon kyllä, etä pidän näitä paljon. Ohje oli hyvä, tämä lanka vaan on vähän kökköä. En usko, että Huopasta enää ostan.

Taktiikkani hamsteriudessa on selkeästi käyttää paksuja lankoja pois, vaikken mitenkään varsinaisesti kisaakaan, mutta ihan tilansäästön puolestakin koitan tuhota "isompia" lankoja pois. Vähän tällaista halkojen hakkuuta se kyllä on ja rasittaa käsiä. Tossujen ja tilpehöörien valmistuttua eilen illalla, aloin tehdä paksu-fifiä ostamistani  Ullrikeista. Ullrik on erittäin villaista ja paksua lankaa, 100 % puhdasta villaa. Minulla on sitä 300 g (=3 vyyhtiä) ja tämä riittää hyvin fifiin, joka tulee ehkä tytölleni. Hän on kaipaillut omaa. Hapsutkin voisi laittaa, jos muuten pituus riittää vähemmälläkin. Tässä alku, yhden vyyhdin sain jo eilen tuhottua, äsken kerin kerällä toisen ja aloin kutoa. Käytän 9 mm puikkoja.

34809.jpg

Helmikuun alusta kulutettu lankaa siis 300 g ja herkuton helmikuu jatkuu myös hyvällä mallilla...;-b