Aikaa sitten valmistui Knittystä Reid, jonka tänään sain takaisin koottuna, prässättynä ja virkattuna.

92626.jpg

Malli: Knittyn Reid-neuletakki. Kokomerkinnät eivät ihan soveltuneet käyttämälleni langalle, joten tein ensin 6-v:n koon mukaan puolet takakappaleesta, joka oli minulle sopiva. Sitten sain SirpaLeelta vinkkiä ja teinkin osat 2-v:n koolla, jolloin takista tuli sopiva. Hihanpituuden tein 6-v:n mukaan.

Lanka: Novitan Butterfly, jota oli sopivasti omissa varastoissa. Vaaleanpunaista meni yhteensä 218 g ja lisäksi hieman valkoista virkattuun reunukseen. Puikot olivat kokoa 3,5 mm ja virkkuukoukku 3 mm.

Tyttö piti takista kovasti, ja minustakin siitä tuli vallan suloinen ja etenkin täysin sopivan kokoinen, mistä voi aina olla tyytyväinen. Hintakin jäi tosi pieneksi, sillä nämä Butterflyt ostin viime kesän alennusmyynneistä hintaan 0,8 e/kerä. Työn hinta on tietysti asia erikseen. Ainoa "vika" Butterflyssa on, kuten muuallakin on huomattu, että se tarttuu kuiviin käsiin ikävästi kiinni. Nytkin, kun otin kuvia takista lattialla ja asettelin sitä, tuntui, että sormeni repivät takin. Mutta mukavaa neulottavaa lanka muuten on, lopputuloskin miellyttää. Kestosta en tiedä vielä mitään.

Kiitos Äiti jälleen avustasi! :-)