Tänään on ollut reipas, mutta mukava päivä. Koneelle tulin ekan kerran vasta iltapäivällä siivottuani ja käytyäni kaupungilla. Ihana auringonpaiste virkistää!

Pesukone pyöritti eilen tossuja, jotka ennen pesua näyttivät tällaisilta. 

 Tänään kuvasin auringossa uudet valmistuneet hamsterityöt.

Malli: Moda 6/2005, sama kuin joululahjatossuissa.

Lanka: Sandnes Fritidsgarn, lime, beige ja tummanharmaa.

Menekki: 160 g.

Puikot: 5,5 mm pyöröt.

Heti tuli tarpeeseen Hepsiltä arpajaisvoittona saamani lanka. Miehellä on jo yhdet vastaavat tossut, mutta ne ovat pääsääntöisesti käytössä kodin ulkopuolella ja hän toivoi toisia kotikäyttöön. Näin sain kulutettua joulutossuista jääneet beigen ja limen jämät ja melkein kaikki Hepsin antamakin harmaa meni. Pientä epäsymmetriikkaakin löytyy. :-)

Jouluna jäi tossuja vaille veljen nuorin, koska epäilin niiden olevan liian liukkaat taaperon menoon. Bongasin kuitenkin Tapion Kaupassa (verkossa) Regian silitettävät jarrustopparit, ja pistin tilaukseen ja tein tossut.

Malli: Moda 6/2005. Koot olivat 100 cm alkaen, joten pienensin omin päin.

Lanka: Pirtin Kehräämön villalanka.

Menekki: 36 g.

Puikot: 5,5 mm.

Edelleen todettava, että tämä lanka huopuu kauniisti. Tossut ovat ehkä inauksen pienet, täytyy vielä venytellä ja kostuttaa. Molemmat tossut pesin 40 asteessa kahdesti.

Aika söpöt silti!

Koneessa pyöri vielä testitilkku Rowanspun Aranista ja Fritidsgarnista.

Halusin tietää, miten Rowanspun huopuu jos huopuu ja sopiiko yhteen esim. Fritidsgarnin kanssa. Rowanspun-osuus oli koneeseen mennessään 9 cmx3 cm ja kahden pesun jälkeen n.7 cmx2,5 cm. Eli pituussuunnassa ei mitenkään älyttömästi huovu, leveyssuunnassa jonkin verran. Kuvastakin näkee, että Fritidsgarn on huopunut paljon enemmän. Sitä oli kyllä kerroksina vähemmän.

Minä myönnyin myös vuodatuksen diiliin kuvatilasta, ja otin tuonne sivumarginaaliin mainoksen 50 MT-kuvatilaa vastaan.