Meillä on ongelma. Kaikki hanskat kutittavat poikalapsen herkkää ihoa. Niinpä kiireen vilkkaa lankakauppaan (tosi kurjaa) ja miettimään, mikä lanka olisi mukava kädessä. Neulova ystävä kehui minulle Sandnesin Lanettia ja sitä ostin. Koska kallopipo oli vielä ilman seuraa, päätin tehdä nyt viimein kallolapaset, kun tarvettakin oli.

228488.jpg

Malli: Pääkallolapaset, hieman muunneltuna, kuten kuvasta näkyy. Muuten tein, kuten ohjeessa, mutta varreksi tein ihan perinteisen joustinneuleen 2o 2n, kun ajattelin sen istuvan lapsen käteen paremmin.

Lanka: Sandnes Lanett musta ja valkoinen, mustaa meni n. 25 g ja valkoista 14 g.

Tiheys: Osui heti kohdalleen, ihmeiden aika ei ole ohi! Käytin 2,5 mm puikkoja. Varteen loin 40 s, ja sitten lisäsin kirjoneuletta varten 8 s, jolloin sain tehtyä mallineuletta kuten ohjeessa, eikä tullut liian leveät.

Lanettia oli todella miellyttävä neuloa muutenkin, se on ihanan pehmoinen lanka, ja lapaset valmistuivat parissa päivässä. Minulla oli näiden suhteen hieman rimakauhua, kun pipon kanssa oli melkoista vääntöä ja tuskaa, mutta tämä projekti onnistui hyvin. Kun lisäksi pojan kommentit olivat: "nää ei kutita yhtään" ja "näitä mä pidän", voi sanoa, että tulos oli onnistunut. :-)

228490.jpg

Tässä vielä kuva kämmenpuolesta. Vuosiluvun jätin pois, kun se ei minusta näyttänyt kivalta.