Malli: Montague Bulky Lace Vest by Melissa LaBarre, kirjasta New England Knits.

Lanka: RYC Soft Tweed, väri Twig.

Menekki: 285 g.

Puikot: 8 mm, joustinneuleessa 6 mm.

Tämä onkin sitten ensimmäinen itselleni tekemä liivi. Ihan mukavalta se tuntuu päällä, ei ole liian kuuma, kun hihat puuttuvat. Saa nähdä, pääseekö kaapista käyttöön asti.

Malli oli kiva ja nopea tehdä, vaikken edelleenkään kauheasti pidä haloilla neulomisesta. Ja nopeudesta huolimatta tein tätä kokonaiset 3 kuukautta. Mutta puolustukseksi puikoilla on ollut paljon muutakin, ja kesällä villaliivin teko ei tuntunut ajankohtaiselta.

New England Knits-kirja on ollut yksi parhaimpia hankkimiani kirjoja. Pidän melkein kaikista malleista ja tämän liivin lisäksi mulla on siitä tekeillä kaksi muutakin mallia. Tätä lankaa taas tilasin jostakin superalesta joskus, kiva, kun se nyt pääsi käyttöön. Tosin sitä vielä jäikin toinen  mokoma reilut 300 g. En pingottanut liiviä, koska pelkäsin sen venähtävän liikaa. Mulla on kotivillatakkina tästä tehty takki ja se on kyllä venähtänyt käytössä.

Kiinnitykseen käyttänen sitten tätä huivineulaa, kun liivissä ei ole mitään muuta kiinnityssysteemiä, enkä ollut niin kaukaa viisas, että olisin siihen tehnyt yhden napinreiän.