EDIT: Kolmas tossu tuli tehtyä eilen ja se pyöri koneessa tänään. Tulos kelpaa pariksi edelliselle onnistuneelle, joten nyt on sitten yksi pari ja kolmas pyörä. :-)

Tuossa nyt siteen värit Ruska ja Kanervikko, kun niitä löytyi kotoa. Unohdin eilen sanoa, että hiukan tein ohjetta pienemmät tossut, kun nämä menevät pienempijalkaiselle. Novitalta en saanut vielä perjantaina viestiini vastausta. EDIT loppuu tähän.

Täällä on siis kokeiltu viime aikoina Puron käytöstä monellakin tapaa. Muuten olen lankaan tyytyväinen, värit ovat kauniit ja lanka mukavan pehmoista ja perheen kutina-indikaattorin mukaan kutiamatontakin, mutta eilen kyllä petyin  kaivaessani tossut pesukoneesta. Tästä lähdettiin:

Malli: Hiljaista kuin huopatossutehtaalla, Ulla 2005/joulu

Lanka: Novita Puro, värit Iltanuotio ja Ruska.

Puikot: 8 mm.

Menekki: n. 138 g.

Menetelmä: Neuloin aina 4 krs oikein vuoroin molemmilta keriltä.

 

Ja tässä se lopputulos. Ensimmäinen tossu huopui odotusten mukaisesti, sen sanottiin käyttäytyvän Huopasen tavoin, joten tiesin odottaa koppuratulosta. Mutta tuo toinen sitten? Kantapään puoleisen osan 6 viimeistä joka toista raitaa jäivät lähes huopumatta! Jaiks! Iltanuotio-Puro siis oli osin huopumatonta. Kuvassa näkyvä piloilla oleva tossu on pesty vielä toisenkin kerran koneessa ja silti huopuminen epäonnistui.

Tuossa näkyy ihan silmukatkin vielä.

1343834418_img-dc5707d05fe02196001a538d7

Todella masentavaa. Nyt teen sitten vielä kolmatta tossua toivoen, että se sitten huopuu kunnolla, mutta Novitalle lähti kyllä eilen reklamaatiota asiasta.