Joulu lähenee, mutta se ei onneksi tuota suurta stressiä, koska päätin jo ajat sitten, etten neulo pahemmin täksi jouluksi lahjoja. Jotain pientä tulee neulottuakin, mutta rennoissa tunnelmissa, koska mikään ei ole ennalta suunniteltua. Itse asiassa yksi niistä harvoista suunnitelmista meni äsken jouluisasti aivan pipariksi, kun uusi Seiskaveikka kertakaikkiaan on kovaa kuin pelti, vaikea uskoa, että se edes on villaa. Sen sijaan Seiskaveikan raitaversiot ovat melko pehmoisia, tuntumaltaan ihan eri lankaa. Pehmeys onkin sitten käytössä osoittautunut helposti nukkautuvaksi, mutta silti se on parempi kuin tuo kovuus.

Kaikkea on taas valmistunut. Poika pitkästä aikaa toivoi minun neulovan jotain, ja reaktio siihenhän on tippa linssissä ja samantien puikot kourassa. Näin näki päivänvalon kolmas kauluri, jonka speksit löytyvät skrollaamalla alaspäin. Tämäkin on Rowan 4-ply Softista tehty 3 mm puikoilla, mallilla Esikko.

1083354.jpg 

Lisäksi eräs lähipiirin pikkuneiti vietti 2-vuotissynttäreitään ja päätin upottaa loput pörrölankani hänen asusteisiinsa. Tässä niitä esittelee (naku) herra Nalle.

1083353.jpg

Malli: Pipossa sileää, päätellään kaikki silmukat kerralla, peruslapaset ja sukat.

Lanka: Novita Wool ja Tango yhdessä, sukissa varressa molempia, jalkaterässä ensin Woolia ja kärjisä Jaegerin Baby Merinoa, kun Wool loppui kesken.

Puikot: Kaksinkertaisella langalla 6 mm, sukkien terissä 3,5 mm.

En ole paljoa ilmoitellut itsestäni -10%-blogiin, mutta ilmoitan nyt täällä ja ehkä sielläkin, että lankavaraston puolesta olen päässyt tavoitteeseeni ja ylikin. En ole aikoihin ostanut uutta lankaa. Laskin, että -10%-pudotuksen tapahduttua varaston koko olisi 21 060 g ja nyt se on 20 617 g. Olen siis kuluttanut syyskuun alusta 2 kg 783 g. Henkilökohtaisena tavoitteena on, että langat mahtuisivat käytössä oleviin lipastoihin ja korkeintaan kahteen muovilaatikkoon. Siihen vaaditaan vielä n. parin kilon kutomista, jolloin saan kaksi eteisessä evakossa olevaa laatikkoa tyhjennettyä lipastoihin. Painonpudotuksesta älkää kysykö...