Joskos sitä koittaisi taas blogiakin päivitellä. ("Hän päivitteli blogiaan...").

Vuosikin ehti jo vaihtua aikaa sitten. Minua vaivaa neuleenaloittamispakko. Vuodenvaihteen jälkeen on valmistunut kaksi työtä, jotka esittelen tällä kertaa, mutta keskeneräisiä töitä onkin sitten entisten kolmen aloitetun työn lisäksi nyt toiset kolme, ja kohta otan neljännen puikoille. Kaikki ovat toki ihan oikeita tarvetöitä; annoin jouluna lahjaksi kaksi neulelahjakorttia, ystävä pyysi lapasia ja poika pitkiä sukkia. Pojalle vois tietysti tuhahtaa, että kudo ite, mutta hänellä on hiukan neulomisinto lopahtanut joulun jälkeen.

Olin päättänyt jo ennen joulua, että kun äitini huivi valmistuu, saan ottaa jonkun ihanan sukkalankavyyhdin ja neuloa itselleni jotkut ihanat sukat. Näin tein.

Malli: Shur´tugal by Alice Yu, ilmaisohjeena Ravessa.

Lanka: Knitwitches Cash-anova Supersoft Sock, väri Lemon and Lime.

Menekki: 75 g.

Puikot: 2,5 mm.

Pidän kovasti mallista, se on mukavan yksinkertainen neuloa, mutta kuitenkin pinnasta tulee kaunis. Langasta pidän kyllä myös, se on ihanan pehmoista ja etenkin ihanan pirteän väristä.

Kantapää oli erilainen kuin aiemmin neulomani, tai lähinnä tuo mallineule jatkuu holvimaisesti kantalapussa.

Yksi joululahjani oli lahjakortti Lankabaariin. Kävin siellä päivänä yhtenä ihmettelemässä, mutta en kyllä löytänyt oikein mitään ostettavaa lankaa sitten kuitenkaan. Paitsi pojan sukkiin halpaa Regian Nation Coloria, mutta sen ostin erikseen. Kun ei lankaa löytynyt, ostinkin silmukkamerkkejä, joita ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi.

Ja nää on kyllä niin ihkuja. Ja ekoja. Kaksi pääsi jo tositoimiin.

Pian joulun jälkeen väsäsin tyttärelle uudet huovutetut lapaset, kun kävi ilmi, että vanhat olivat hajalla.

Malli: Liikkeestä saamani ohje huovutettuihin lapasiin Fritidsgarnista, pienin koko.

Lanka: Sandnes Tove kaksinkertaisena, tummempaa ja vaaleaa turkoosia.

Menekki: En nyt muista.

Puikot: 5,5 mm.

Olen muistaakseni tehnyt näitä naisille koossa M, mutta näistä tuli silti niin pienet, että saimme melkein muinaisen Sidosteen mainoksen terrierien tapaan kiskoa lapasia kahteen suuntaan, että saimme ne venymään oikeisiin mittoihin. Tosin pesin ne suoraan kuudessakympissä, kun aiemmin tekemäni tossut eivät tahtoneet huopua kunnolla parissakaan neljän kympin pyörityksessä. Nyt ne ovatkin jo olleet käytössä ja siksi ovat noin nuhruiset.

Tästä se vuosi sitten alkoi, päivittelemisiin!