681853.jpg

Malli: Oma, sovellettu eri Samos-ohjeista Novita-lehdistä.

Lanka: Novitan Samos, Kittyn kuvassa myös Tennesseetä.

Puikot: 4,5 ja 5 mm.

Tällainen idea on muhinut päässä jo pitkään, kun tuli aikanaan hamstrattua tuota roosaa ale-Samosta. Ajatus syntyi tehdessäni Hello Kitty-kassia helmikuussa. Nopea tämä oli tehdä, kun tuli oikea hetki. Koko neule on neulottu extempore-meiningillä.

681855.jpg

Olen jo kauan sitten tallettanut linkin, jossa on kivoja kaavioita eri lasten piirroshahmoihin. Kittyn kuva on sieltä napattu. Hiukka hermoja raastavaa tuo intarsian tekeminen oli, kun paikoin oli aikamoinen lankakasa työssä, mutta selvisin.

681836.jpg

Tästä väriyhdistelmästä tykkäsin kovasti, ja aion varmaan käyttää sitä vielä joskus esim. pipoissa. Samoksen neulominen muutenkin on mukavaa ja helppoa.

Muuten pusero ei ole ehkä mitenkään onnistunein luomukseni. Vaikka vähensin reilusti Novitan ohjeissa ilmoitettuja 122 cm-kokoisen lasten paidan silmukkamääriä, tästä tuli silti turhan väljä tytölleni. Hihojen oli tarkoitus olla vajaamittaiset, mutta valmiissa neuleessa ne sitten olivatkin (varmaan väljyyden vuoksi) lähes täyspitkät, tai juuri sellaiset ärsyttävät liian lyhyen näköiset. No, onneksi lapset kasvavat...Vyötärön neuloin pyörönä kuvaan saakka, ja hihat myös sukkapuikoilla, koska Samoksella on vaikea saada huomaamattomia saumoja. Äiti-tehdas kokosi kuitenkin puseron kauniisti ja nopeasti, kiitos taas! Tässä pusero vielä paistattelemassa juhannusillan auringonlaskussa. (Narulla paistatteli illalla muutakin, joka ei ollut julkaisukelpoista, terkut lähipiirille...:-DDD)

681837.jpg

Hyvää Juhannusta kaikille!