Muutama päivä on vierähtänyt. Saatuani Sophien valmiiksi, aloin kutoa hiukan tylsää työtä, sukkia piristykseksi enolleni, joka on joutunut paljon olemaan sairaalassa. Upean värisen Kureyonin jälkeen harmaa 7-veljestä tuntuu hiukka tylsältä, vaikka ok sukkalanka onkin. Kuvassa valmis sukka, toisen toivon saavani valmiiksi tänään, että pääsisin mielenkiintoisempiin projekteihin käsiksi. Yhdistelin kotoa löytyviä värejä, ihan pirteät sukat tuli, niinkuin oli tarkoituskin.

3076.jpg

Edellispäivänä kävin taas Turun Piikko-Pirrassa katsastamassa lankavalikoimia, tai alea lähinnä ja sieltä tarttuikin mukaan kahta lankaa. Toinen on Ornaghi Filatin Batik-lankaa, tuollaista jännän sinivalkoista. Langassa on 50% villaa, 40% akryylia ja 10% alpakkaa. Ihan mukavan tuntuista lankaa, en ole vielä testannut. Puseron verran sitä ostin, eli katsotaan, mitä keksin, en muista nähneeni tälle langalle mitään mallia. Toinen lanka on ihanan pehmeää Ornaghi Filatin Merino Kind-nimistä lankaa, kaurapuuronväristä merinovillaa. Tästäkin ajattelin itselleni villatakkia, mutta en ole tästäkään mitään malleja nähnyt, pakko soveltaa. Muitakin kivoja lankoja oli, mutta tähän laitoin stopin.

Minä näköjään ostelen lankoja projekteista tietämättä, mietin vain kaupassa, että kyllä mä nyt aina jotain näistä keksin...:-) Villalanka on mun ylivoimainen suosikki ja sekoitelangatkin menevät. Puuvillan neulominen on mielestäni hiukan raskaampaa, kun lanka on niin liukasta, ja sitä täytyy koko ajan kiristää, ettei jää liian löysäksi. Kuitenkin olen nyt ostanut esim. Marks&Kattensin Anemonea samaisen em. kaupan alesta, kun oli niin ihania värejä tarkoituksena tehdä tytölleni siitä joskus pusero/takki, mallikin on "päässä". En ole koskaan aiemmin lankaa käyttänyt. Kuva on vähän epäselvä pienennyksen takia. Samoin neuloin aiemmin Mandarin Petitistä paidan veljentytölle, ja se oli mukavaa neulottavaa ja tuli nopeasti valmista, vaikka ohutta olikin.  

2688.jpg 

3077.jpg

Tytön raglanhihainen pusero Sandnesin Mandarin Petit-langasta, Moda 1/2005, ohje nro 46. Koko 90 cm.