Tässä esittelen tämän vuoden aiempia valmistuneita neulomuksia.

Modassa 1/2005 oli Sandnes Fritidsgarnista huovutetun duffelin ohje (nro 39), johon ihastuin heti kättelyssä. Duffeli syntyi molemmille lapsille alkuvuodesta ja käytössäkin ovat olleet. Ainoastaan nappilenkit jäivät mulla liian suureksi ja muutenkin pitäisi nappeja siirtää hiukan, että pysyisivät paremmin kiinni. Ohjeessa ei mainittu, kuinka pitkiä lenkkien pitäisi olla. Muuten onnistuivat hyvin ja lopputulos on ihanan pehmeä ja lämmin.

2684.jpg

2685.jpg

Äitienpäiväksi neuloin sekä äidilleni että anopille. Äitini sai Modassa 2/2005 olleen raitaneuleen (nro 20). Neulottu Almedahls Sorbetto-langasta, jota oli mukava neuloa, pinta eläväinen ja väri hiukan meleerattu, vaihtelee koko ajan hiukan. Kuva on vähän epäselvä, kun olen pienentänyt sitä ja muutenkin värit oli vaikea saada kameraan oikein. Anopille tein fifin Ullan ohjeella Hjertegarnin Need Soft Tweed-langasta. Olin ostanut lankaa syksyllä alennuskorista 3 kerää ja meinasikin tulla ongelmia kun lanka loppui jo 15 ruudun kohdalla. Sain onneksi lankaa lisää Helsingistä tarvittavat kaksi kerää ja fifi valmistui. Edelleenkin jäi vain 19 ruutuun, mutta se riitti pienikokoiselle anopille hyvin. Lanka oli aivan ihanaa, pehmeää, mukavaa kudottavaa ja kivan näköistäkin, haluan ehdottomasti kutoa siitä vielä jotain muutakin. Samoin fifi on suunnitelmissa myös itselle, ihana malli!

2689.jpg

2687.jpg

Näiden lisäksi on valmistunut kaikenlaista pientä, sukkia, lapsia, säärystimiä ja kaulaliinoja. Niistä esittelen tässä vain yhden eli hiljattain neulomani kaulaliinan Ornaghi Filatin Opera-langasta. Valmista tuli nopeasti 10 puikoilla. Lanka on aivan ihana alekorilöytö, värit ovat ihanat ja mulle hyvin sopivat ja lanka itsessään todella kaunista. Siksi tein hapsutkin, että voin sitten hypistellä lankaa tulevaisuudessakin. Malli on yksinkertainen ja oma, eli tein joka viides kerros reikäneulekerroksen keventämään langan paksuutta. Talvea odotellessa...

2708.jpg