Kauhiassa ja hirmuisessa tuskassa neuloin viimeisiä hamsteritekeleitä valmiiksi tänään. Tällaiset tossut tein pojalle ja miehelle:

43984.jpg

Malli: Moda 6/2005, malli 40 "Huovutetut sydäntossut". Näissä ei ole sydämiä, as you see.

Lankana: Pojan tossuissa Sandnes Fritidsgarn punainen ja musta, jämiä. Miehen tossuissa tummansinistä ja mustaa Fritidsgarnia, harmaata ja mustaa Tovea kaksinkertaisena. Eivät ole identtiset, koska halusin saada tuhottua jämiä ja arvioin väärin. Näköjään. Yhteensä näihin meni 291 g lankaa.

Tänään sitten pojan suureksi riemastukseksi nämä vihdoin pyörähtelivät koneessa 40 asteessa, hän on kovasti odottanut tossujaan. Lopputulos oli se, mitä pelkäsinkin, liian suuret. Tekovaiheessa nimittäin sattui lukuvirhe, luulin puoliväliin asti tekeväni 120 cm kokoisia tossuja, kunnes huomasin tekeväni niitä koossa 150 cm...;-/ Plääh. Myös miehen jalka on pieni ja olisi ehkä ollut fiksumpaa tehdä nekin naisen koolla, toinen plääh. Eli nekin liian suuret. Molemmat lähtivät äsken kiukkuisten uhkausten saattelemana pyörimään uudestaan 60 asteeseen. Täytyy sitten sovitella niitä nukkuvan pojan jalkaan. Jos ne edelleen ovat liian suuret, ei auta kuin tehdä toiset, sillä hän on toivonut näitä kovasti. Tässä kuvat ekan huovutuksen jälkeen.

43985.jpg

43982.jpg

Pitäkäähän peukkuja, että kone muokkaisi tossuista sopivammat...

Poika oli hiihtolomallaan luovalla tuulella ja tekaisi nallelleen sandaalit Tiimarista ostetusta paksusta huopalevystä, jota käytimme joulukortteihin. Niistä tuli ihan hauskat ja poika pyysi vienosti, että "voisitko laittaa näistä kuvan sinne sun blogiisi?" :-) Pakkohan sitä on totella, joten tässä:

43983.jpg 

Hamsterikuukausi on päättymässä. Aion kyllä pysyä remmissä edelleen, ajatus on ollut, että jatkoaikaa pidettäisiin halukkaille. Tässä on ollut paljon hyviä puolia. 

-olen pitkästä aikaa tehnyt vain yhtä työtä kerrallaan

-olen saanut toteutettua projekteja, joihin olen ostanut langat jo aikoja sitten

-olen ollut ostamatta lankaa, mutta reklamaation seurauksena sitä on kaikesta huolimatta tullut taloon 600 g

-olen kuluttanut lähes 2 kg lankaa tässä kuussa

-lankavarasto ei ole ratkaisevasti vähentynyt, mutta se on paljon siistiytynyt ja useita jämäkeriä on kadonnut

Helmikuun alkaessa lankaa oli 24 kg 27 g. Nyt sitä on taulukkoni mukaan 22 kg 640 g. Eli ilman noita reklamaatioita se olisi n. 22 kg. Herkuton helmikuu on pitänyt myös, hyvä niin.