616062.jpg

Malli: Kiri, taas. :-)

Lanka: Rowan Kidsilk Haze, väri Blushes.

Menekki: n. 45 g.

Puikot: 5 mm bambupyöröt.

Tällainen siis kuoriutui marjapuurosta. Toisin kuin Kangaskasa arveli, tämä oli kulhossa vain likoamassa, ei värjäytymässä. Olen hiukan hitaasti syttyvä, mitä tulee uusiin juttuihin, joten värjäysinspis ei ole vielä löytänyt tietään minun luokseni.

616063.jpg

Minulla oli tuota lankaa vain vajaat 50 g. Olin aloittanut siitä aiemmin Roosa-huivia, mutta päätin purkaa tekeleen huonolla menestyksellä: Kidsilk Hazea ei ole tehty purettavaksi. Tällä määrällä sain tehtyä vain 8 kakkoskaavion mallikertaa, mutta huivin koko on vallan riittävä tarkoitukseensa. Aloittaessa lanka tuntui epätoivoisen hankalaltakin, mutta sain kuin sainkin huivin tehtyä. Sitä piti vain malttaa neuloa riittävän löysästi, koska muuten nurjan kerroksen tekeminen oli mahdotonta. Asiasta muistuttamaan jäikin ikävä virhe huivin yläosassa. Siinä kohtaa tein nurjaa puolta, silmukat olivat jotenkin kasaantuneet yhteen niin tiukasti, etten saanut niitä käännettyä ja olivat väärässä järjestyksessä. Kauneusvirheeksi jäi siis pieni kasauma. Koska langan purkaminen on äärettömän hankalaa ja sitä oli muutenkin rajattu määrä, annoin virheen jäädä.

616059.jpg

Vihdoinkin ikioma Kiri! Inspiraationa toimi tuo kuvassa oleva mekko, joka on täsmälleen samaa sävyä tuon langan kanssa ja se seikka, että olemme kesällä menossa pitkästä aikaa häihin ja muitakin juhlia on. Juhlien mentyä se on juuri sopiva kaulahuiviksikin; huivi on ihanan pehmoinen ja kevyt.

616061.jpg