Olen rasittanut neulelistaa hahtuva-kysymyksilläni ja täälläkin kysellyt. Sain valmiiksi ekat hahtuvajuttuni eilen ja täytyy sanoa, että kokemus oli oikein miellyttävä ennakkoluuloistani huolimatta. Ensin valmistui

1270963.jpg                                    1270964.jpg             

......................kassi............................ja sitten valmistui...............................pipo..................................

Pipossa loppui hahtuva kesken, joten jatkoin mustalla Sandnesin Tovella kaksinkertaisena. Tuotokset piti vielä eilen heittää koneeseen ja suurella jännityksellä kaivoin ne koneesta illalla/yöllä. 

1270960.jpg  

Malli: Pohja ja silmukkamäärät Sophiesta, tosi kaikki kavennukset jätin tekemättä, kun halusin suoran kassin. Kahvat ostettu joskus GetKnittedistä. Kiinnitin ne huovutettuun kassiin kaksinkertaisella ompelulangalla.

Lanka: Pirtin kehräämön hahtuvaa. 

Puikot: 5 mm pyöröt.

Menekki: n. 150 g.

Pieni lisäsuunnttelu ei olisi ollut pahasta, ja olisin voinut muotoilla yläosaa hiukan kahvoja ajatellen. Nyt jouduin kääntämään myös sivut ja ompelemaan sisäänpäin ja ei ole ihan niin kivan näköistä. Kelpaa kuitenkin. Tavoitteenahan oli A4-kokoinen kassi ja se on juuri sen kokoinen. Kutistumisprosentteja en jaksa laskea, mutta kassi oli koneeseen mennessään n. 50 cm korkea ja ulos tullessaan n. 30 cm korkea. Olen aika tyytyväinen!  

Kuten huomaatte, innostuin vihdoin kokeilemaan myös neulahuovutusta, kun löysin kassiin hyvin sopivaa huovutusvillaa omista varastoista. Neulan sain aikoinaan SNY:ltäni. Olen aika hitaasti lämpiävä, mitä tulee uusiin juttuihin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä Neulova ystävä? :-)

1270962.jpg

Ensin tuntui siltä, ettei villa millään ota kassiin kiinni, mutta kyllä se sitten alkoi tarttua kuitenkin. Neulahuovutusalustaa en omista, joten käytin vain pientä moneen kertaan taitettua pyyhettä. Tätä voisi tehdä enemmänkin...

Pipolle ei ole suunniteltu käyttäjää. Pojan päässä se poseeraa, muttei hänelle kelpaa, kun värit eivät miellytä. Ehkä laitan keräykseen tai sitten täällä saa huikata, jos esim. joku lähipiiristä kelpuuttaa?

1270958.jpg

Yhtäkkiä tässä tulee mieleen, muistuttaakohan tämä...öh...jotakin....