Äitini vaihtoi vuosikymmentä ja halusin tehdä hänelle sen kunniaksi vähän hienommat sukat.

Malli: Lissajous (lyhyempi versio) by Cookie A, kirjasta Knit.Sock.Love.

Lanka: Madelinetosh Tosh Sock, väri Isadora.

Menekki: 107 g.

Puikot: 2,25 mm.

Ja nää oli sitten VAIKEAT! Ekat yöt näin untakin noista ziljoonista palmikkokierroista. Sitten opin tekemään kierrot ilman apupuikkoa ja homma alkoi sujua hiukan nopeammin. Siltikään ei ekoja sukkia tehdessä juuri telkkaria katseltu. Kantapää oli sitten riemullinen; palmikkokiertoja runsain mitoin ja osa nurjalla väärinpäin; siinä oli jo aivot kovilla. Kärki oli sitten jo helpompaa ja tuo ylhäältä alas kulkeva peruspalmikko oli jo ekan sukan kärjessä muistissa. Toinen sukka valmistui jo onneksi ensimmäistä paljon nopeammin, ja pääsin ehkä hiukan jo vihille näistä Cookien sukista. Hienot niistä kyllä tuli, vaikka itse sanonkin.

Tuossa kuva noista kantapään kuvioista.

Yritin ensin ottaa kuvia sisällä, kun oli vaihteeksi sateista, mutta sitten annettiin naapurin miehelle vähän ajateltavaa, ja mies kuvasi ulkona jalustan avulla mun sukkia; naapurin mies tuskin näki aidan takaa, että sukista oli kyse...Tässä kuvassa väri on lähellä oikeaa.

Ohjeessa on tosiaan versiot sekä pitkille että lyhyemmille sukille. Omistani tuli hiukan lyhyempiä pidemmät, koska olin palmikkokierroissa väärässä vaiheessa ja jo vahingossa ohittanut määrämitat. Ohje oli tarkka ja selkeä ja siinä oli huomioitu myös erilevyiset jalat, mikä on hyvä, koska kaikki lähinaisten jalat ovat suht kapeaa sorttia. Vaihdoin kuitenkin puikkokoon yhden pienemmäksi; ohjeessa oli 2,5 mm, mutta 2,25 mm puikoilla tuli sopivat. Knit.Sock.Love.-kirja on kyllä aivan ihana, varmasti paras ostamani sukkakirja ikinä. Malleja on runsaasti.

Langan ostin viime kesänä Lontoosta ihanasta Loopista. Aivan ihanaa tiukkakierteistä superwash merinoa, väri myös kaunis. Onneksi tällä on myös kaksi sisarusvyyhtiä. Lankaa jäi n. 7 g jäljelle.

Viimeisen kuvan jälkeen ilmoitetaan, että täällä suoritetaan piakkoin arvonta! Blogini täyttää huomenna 6-vuotta! Eskari-ikä!

Osallistuja voisi ilmoittaa:

*yhden lempivärin

*lempilangan vahvuuden

*miksi käyt täällä

Arvonta päättyy, kunhan muistan sen lopettaa. :-)