Eilen tartuin härkää sarvista ja aloin kirjoitella Arvon ohjetta. Tein mallikaaviot ja testasin sitten niitä neulomalla uutta pipoa. Ohjeen kirjoittelu on hankalaa, joten hatunnosto kaikille sitä tekeville!

1300417.jpg

Malli: Arvo.

Lanka: Kaksinkertainen Sandnes Lanett, lehmuksenvihreä.

Menekki: 39 g.

Puikot: 4,5 mm.

Tällä langalla piposta tuli pienempi kuin Soft Babylla. Soft Baby-versiossa leveys viivottimella mitattuna oli 21 cm, tässä 19 cm. Tänään näemme kummipoikaa, joten pääsen toivottavasti testaamaan pipojen kokoa livepäällä. :-) Tällä hetkellä en tiedä kuin sen verran, että vaaleansininen pipo menee seiskaveen päähän, mutta on tietysti liian matala, vihreä ei mene päähän kuin reippaasti venyttämällä. Valmiin ohjeen suhteen en sitten voi kyllä luvata muuta kuin, että Rowan Soft Babylla siitä tulee n. 6 kk-1-v:n kokoinen. Toisaalta mietin jo itsekin, että voisi tehdä isomman lapsenkin pipon joko lisäämällä helmineuletta sivuille tai lisäämällä molempiin reunoihin eteen ja taakse vielä yhdet palmikot. Kavennukset täytyy tietysti sitten miettiä uusiksi.

1300416.jpg 

Tähän en tehnyt vielä nauhoja, kun tälle ei ole kohdetta vielä. Ehkä annan jollekin vauvalle joskus ja teen sitten nauhat. Yritän kirjoittaa lopullisen ohjeen tulevalla viikolla.