TIPU

 

17347.jpg

 

Lanka: Schoeller-Stahlin Portofino multicolor, keltakirjava, n. 16 g, hiukan Novitan 7-veljestä punaista ja mustaa.

Puikot: 4 mm sukkapuikot.

 

Koska tämä on tipu, ei varmaankaan ole mitään merkitystä, mitä lankaa käytät ja minkäkokoisia puikkoja, se vaikuttaa ainoastaan tipun kokoon. Esim. Palmakin voisi sopia hyvin vartaloksi.

 

 

Luo 20 s ja jaa neljälle puikolle. Neulo 2 krs sileää neuletta ja aloita lisäykset. Lisää 1 s joka 2. krs 1. ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa, kunnes puikoilla on 36 s, 9 s joka puikolla. Jatka sileää neulosta, kunnes neuleen korkeus on 7 cm. Aloita kavennukset. Kavenna 1 s joka 2. krs 1. ja 3. puikon alussa ylivetokavennuksella ja 2. ja 4. puikon lopussa 2 s o yhteen, kunnes työssä on 20 s.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seuraavaksi neulotaan pää. Jatka neulosta, neulo 3 krs sileää. Aloita lisäykset. Lisää samoin kuin alussa, kunnes silmukoita on työssä 28 s. Tee viimeisellä lisäyskerroksella nokan kohta, eli neulo ensin 4 s 1. ja 2. puikon keskeltä toiselle langalle. Siirrä eri langalla neulotut silmukat takaisin puikolle ja neulo ne uudelleen varsinaisella langalla. Jatka sileää, kunnes korkeus kaulalta on <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3,5 cm. Aloita kavennukset kuten aiemmin. Kun jäljellä on 20 s, kavenna joka krs 1 s joka puikolta, kunnes jäljellä on 8 s. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele lanka.

 

Siivet tulevat tipun kylkiin haluamillesi kohdille. Poimi vartalon reunasta 5 s ja neulo aina oikeaa 6 krs. Päättele 2 s (joka toinen s) ylivetokavennuksin. Työssä on 3 s, päättele. Tee toinen siipi samalle korkeudelle toiselle puolelle. Päättele langat.

 

Ota erivärinen lanka pois nokasta ja siirrä silmukat puikoille. Neulo nokka punaisella langalla. Poimi lisäksi aukon ympäriltä 5 s, jolloin työssä on 12 s. Neulo sileää 2 krs, tee sitten joka 2. krs kavennukset reunoissa, kuten edellä.   Vedä lanka jäljellä olevien 4 s:n läpi, päättele langanpäät. Täytä tipu vanulla, myös nokka.

 

Räpylät: Poimi vartalon alareunasta punaiselle langalle 10 s. Neulo näillä 3 krs sileää neuletta, tee sitten joka 2. krs lisäykset kaikissa reunoissa kaksi kertaa, kuten edellä. Neulo 3 krs ja aloita kavennukset. Kavenna molemmissa reunoissa 1 s joka toinen krs, kunnes työssä on 6 s. Päättele langanpäät. Neulo toinen räpylä samoin. Täytä räpylät vanulla ja ompele pohjasauma. Ompele vielä tipulle silmät esim. mustalla langalla.

 

Jos ohjeessa on jotain epäselvää, kysykää ihmeessä, en ole ikinä ennen kirjoittanut mitään ohjetta puhtaaksi!