Reissailimme hiljattain pääkaupungissa ja siellä sain pitkästä aikaa tehdä melkein koko lankakauppaturneen. Kävin Priiman uudessa myymälässä, keskustan Menitassa ja viimeiseksi Lankamaailma Nordiassa. Kivaa oli. Lankaa lähti mukaan yllättävän vähän. Priiman uusi myymälä oli iso ja hieno, mutta moni nurkka jäi aika pimeäksi ja häiritsi lankojen tutkailua. Priimasta ostin vihdoinkin Virkkuukoukkusen pussukan. Olen noita nimittäin kyylännyt jo pitkään, ja kun nyt löytyi oikea teksti oikeissa väreissä, se oli siinä.

Täähän sopii meikäläiselle kuin puikko silmään. Auts.

Lisäksi ostin elämäni ensimmäisen huivineulan, saa nähdä pääseekö se joskus ihan käyttöön asti.

Tässä se poseeraa pussukan takapuolta vasten. Puunvärinen olisi ollut vielä parempi, mutta sellaisia ei ollut tarjolla.

Lankoja kiersin kyllä niin kauan, että seuraneitini alkoi hermostua, muttei lopultakaan mitään päätynyt ostoskoriin saakka. Langin (muistaakseni) pitsivahvuinen lanka vaikutti mielenkiintoiselta, mutta omistan sen verran huivilankoja (ja huiveja), että päätin jättää hyllyyn. Eikä langassa ollut mitään oikein sykähdyttävää väriäkään.

Menitasta ostin Regian Flusi-sukkamonsteri lankaa tarjouskorista kivojen värien vuoksi. Ja Regiahan on aina hyvä peruslanka. Parhaiten se on kestänyt käytössä ainakin meillä. Toistuvista pesuistakin siitä tehdyt neuleet selviytyvät kunnialla.

Lankamaailma Nordiaan pääsin viimeiseksi. Sieltä ostin yhden ihanuuden eli vyyhdin Zitron Unisonoa, todella unelmanpehmoista lankaa. Väri on Berries.

Lisäksi päätin kokeilla edullista Vikingin sukkalankaa.

Se on ilmeisesti ihan pätkärääkättyä, mutta on siinä hyvät värit kuitenkin. Pehmoiseltakin se tuntuu.

Hiljattain vietettiin myös tyttären syntymäpäivää ja pakettiin kääriytyi muun muassa tämä.

Malli: Charlie the Ceiling Monster by Rebecca Danger.

Lanka: Cascade 220 Heathers, Pacific ja Gelato.

Puikot: 4,5 mm.

Menekki: n. 50 g.

Jos en vielä ollut kertonut, Cascade 220 on ihan parasta lankaa (edelleen). Se on niin pehmeää, helposti neulottavaa ja kauniin väristä. Varsinkin näissä Heather-väreissä on todella kauniita sävyjä.

Lankakauppojen lisäksi voisin suositella Helsingin Luonnontieteellistä museota, ihan mahtava paikka! Siellä vierähti eläimistä ja luonnosta kiinnostuneen tyttären kanssa nopeasti komeat kolme tuntia.