Takana on vajaa viikko uusia kokemuksia, autossa istumista (lue:neulomista) ja paljon jonottamista. Valitsimme Tukholman sijaan matkakohteeksi Göteborgin, jossa emme olleet aiemmin käyneet ja hyvä valinta se olikin. Göteborgista löytyy Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg, josta taas löytyy Balder, joka on yksi maailman suurimmista puisista vuoristoradoista, jossa ensimmäinen lasku on 70 astetta...lähes pystysuoraa siis. Tytär itki koko rundin ja kieltämättä äitiäänkin pelotti.

Toinen lasten kannalta mielenkiintoinen kohde oli Universeum, joka sijaitsee Lisebergin vieressä. Tiedekeskuksessa on osasto, jossa on sademetsää vastaavat olosuhteet, sen lisäksi runsaasti koettavaa ja nähtävää mm. musiikkiteknologiasta, avaruudesta, säästä ja vaikka mistä. Lapset saivat ratsastaa hevossimulaattorilla. Lisäksi siellä on jonkin verran eläimiä, eniten vedeneläjiä, esimerkiksi meduusoja ja hai.

Näiden lisäksi Göteborgissa on LANKAkauppoja, joista ystävällisen Göteborgissa asuvan Ravelrylaisen avulla löysin kaksi. Näistä ei tullut otettua kuvia, mutta kivoja olivat molemmat.

Ensin kävin tyttären kanssa keskustassa sijaitsevassa Strikk-nimisessä liikkeessä, jossa oli laaja valikoima ja hyvä palvelu. Siellä yllätin itsenikin ostamalla petroolinväristä Malabrigon merinovillaa kaksi vyyhtiä.

Tää väri oli jotenkin vaan niin syvän kaunis ja lanka ihanan pehmeää. (Taidan olla n. 1-2 vuotta jäljessä muodista...) Lanka on muutenkin uusi tuttavuus minulle. Talviasusteita näistä luultavasti sukeentuu.

Koska tytär oli mukana, piti hänetkin huomioida ja hän sai omat lasten puikot. Toivottavasti tulevat käyttöönkin. KnitPron 40 cm kaapeli settiini löytyi taasen toisesta löytymästäni kaupasta, Deisy Designista. Tässäkin liikkeessä oli isohko valikoima kaikenlaisia ihanuuksia ja paljon ihania nappeja. Täälläkin yllätin itseni ostamalla itselleni epätyypillisen väristä sukkalankaa.

Noron Silk Garden Sockia piti pääästä kokeilemaan. Eikä tämä ehkä lopulta ollut allekirjoittaneelle niin oudonväristä kuitenkaan...;-)

Pieni olio korvani juuressa jupisi, että eikö sitä sukkalankaa jo ole riittävästi, mutta oikeastaan kerä näyttääkin mielestäni enemmän sormikkailta tai vaihtoehtoisesti Lacy Baktukselta, ostamani langat sopivat kohtuuhyvin yhteenkin. Jännä fiilis ostaa ihan normaalista poikkeavan väristä lankaa itselleen. Ehkä tässä on värimaailma muuttumassa jollakin.

Näiden lisäksi ostin ihania nappeja molemmista liikkeistä. Millekään ei oikein ole käyttötarkoitusta tiedossa, mutten voinut niitä sinne jättääkään.

Eniten pidän alimmista Strikkistä ostetuista isoista puunapeista.

Kotimatkalla pätkäisimme pitkän ajomatkan käväisemällä Kolmårdenissa katsomassa eläimiä.

Kirahvi havumetsämaisemassa herättää kyllä ajatuksia...