Palasimme aamulla muutaman päivän autolomalta, jonka aikana ylitimme pitkiä siltoja...

775199.jpg

Ihailimme tällaisia...

775195.jpg

Ja tällaisia. ;-)

775191.jpg

Legoland oli hieno ja kiva paikka, monenlaista puuhaa eri-ikäisille lapsille. Poikamme hartaana Lego-ihmisenä lähes puri sormensa poikki jännityksestä, kun saavuimme alueen portille. Miinuksena voisi mainita valtavan ihmispaljouden, joka osui samana päivänä meidän kanssamme paikalle. Pahimmillaan jonotimme yhteen laitteeseen (alue on myös huvipuisto) tunnin, samanaikaisesti mies seisoi vajaan tunnin jätskijonossa. Muutama laite ja kohde jäi näkemättä ja kokematta mielettömien jonotusaikojen vuoksi.

Kööpenhaminassa vietimme yhden päivän. Tivoliin ei ollut asiaa kaatosateen ja korkeahkon alueellepääsymaksun vuoksi, mutta sen yhteydessä sijaitseva Build-a-bear-workshop kuulosti niin hauskalta, että sinne menimme sadetta suojaan.  

775200.jpg

Kyseessä on siis kauppa, jossa ensin valitaan täytteetön eläinhahmo useista vaihtoehdoista. Tässä lasten valitsemat tyhjät nallet. Sitten ne täytetään, lapset ovat siinä mukana ja heille annetaan ohjeita.

775190.jpg

Nallejen sisälle laitetaan myös sydän, lapset laittavat sen tiettyjen toimenpiteiden jälkeen. Sen jälkeen myyjät kursivat nallet kokoon. Nettisivut löytyvät täältä. Myyjä väitti, että Suomessakin olisi tällainen, mutta nettisivujen perusteella ei näytä olevan.

Onhan tämä mieletöntä bisnestä ja rahaa voi polttaa ihan tolkuttomasti, mutta kuitenkin ideana jotenkin söpö. Kaupassa oli mielettömästi erilaisia vaatteita, kenkiä ja tilpehööriä valmiille nalleille.

775201.jpg

Tässä muutama esimerkki...:-)

775197.jpg

Nallet saavat myös syntymätodistuksen ja tässä siis meidän perheeseen saapuneet Herra Nalle ja Helmi. Lapset nauttivat kovasti tästä "nalletehtaasta".

Tukholman satamassa vieraili Tall Ship´s Race, ja saimme vielä viimeiseksi ihailla kauniita laivoja.

775194.jpg

Koska tänä on neuleblogi, neuleista sen verran, että kyllä täällä neulotaan edelleen ja paljonkin, mutta mitään ei voi esitellä blogissa vieläkään. Matkan aikana valmistui yksi takakappale ja hiha, automatkat olivat kohtuupitkiä, ehkä yhteensä lähemmäs 2000 km. Neulojan unelma. :-) Törmäsin ekan kerran kunnon värisävyeroon. Aloitin työn jämälangalla, joka mitä ilmeisimmin oli eri värierää kuin muut kerät.

775202.jpg

Kööpenhaminasta löysin molemmat lankakaupat, jotka halusinkin löytää; ne on hyvin esitelty nurjat-blogissa. Mutta mää en ostanut yhtään mitään. :-0 Olin itsekin hämmästynyt. Ainoa neulontaan liittyvä, mitä ostin, oli kolmet suorat bambut (3, 3,5 ja 4 mm) samassa paketissa 6,60 € Billundin ruokakaupasta, aika säälittävää...:-) No, ei harmita, ettei varasto kasvanut, yritänkin sitä taas hiukan enemmän vähentää.

Ihana olla kotona!