Minut löytää nyt ainakin helmikuun ajan myös täältä kolmoshamstereista. Yritän siis olla ostamatta lankaa tämän kuukauden ajan. Tähän tempaukseen olenkin osallistunut jo useana vuonna. Lankaa oli kuukauden alkaessa 16 kg 338 g.

Tilin sain avattua nyt vihdoin, valmiina on kahdet sukat ja tuloillaan yhdet lapaset. Tähtään aina helmikuisin siihen, että saan tuhottua nimenomaan jämälankoja, ja siten kerännöttöset pyörimästä pois laatikoista.

Malli: Perus, kärjestä ylös.

Lanka: Novitan Seiskaveikka (musta), Sandnes Smart (tummansininen) ja Regia Schatten Color kaksinkertaisena.

Menekki: 67 g.

Puikot: 3,5 mm.

Näihin sain tuhottua kolmen langan loput, hyvä hyvä! Sukat menevät Eno Kaarinalle, vilkutus! Minusta niistä tuli kohtuu harmoniset, vaikka ovatkin jämälankasukat.

Toiset sukat tein itselleni.

Malli: Perus, ylhäältä alas (hyvä silloin, kun ei ole varma, mihin lanka riittää).

Lanka: RYC Soft Tweed, väri Bramble.

Menekki: 65 g.

Puikot: 4,5 mm.

Nämä tein kaveriksi kotitakilleni lopuista langoista.

Kulutettu nyt siis 132 g.

Tammikuun alussa tilasin halvan punnan innoittamana itselleni KnitPicksin sukkapuikkosetin, jonka saaminen viivästyi. Samaan tilaukseen tilasin Araucánian Rancoa siniharmaana, eli tämä ei ollut mikään "sortuminen". Sittemmin ilmestyi Rowanin lehti ja Knit1, jotka tilasin myös. Knit1:ssa olikin nyt kivoja ohjeita useitakin, mm. Marlene-sukat ja Garter yoke cardigan pääsevät suht varmasti to-do-listalle.

Sukkalanka pääsee jossakin vaiheessa lämmittämään mieheni jalkoja. Nuo puikot olivatkin lyhyemmät kuin luulin (15 cm), mutta testikäytössä ovat ihan ok kyllä. Pyöröpuikkoboxi on ollut aivan unelmajuttu, esim. February Ladya tehdessä helpotti työntekoa kovasti, olen hankintaan enemmän kuin tyytyväinen.