Kiitos Outille meemikutsusta!

Mieluisin lanka millä olet neulonut?

Yleisesti ottaen pidän eniten villalangasta ja sen tunnusta. Puuvillalangoistakin olen tehnyt kaikenlaista, mutta kyllä villalanka ja villasekoitteet ovat ihan eri tavalla mukavaa neulottavaa. Minulla on ihania keriä kotona, mitä en ole vielä ehtinyt testata, mutta niistä, mitä olen neulonut, suosikkiykkönen on Noron Silk Garden (eikä Kureyonkaan ole kaukana), jonka kanssa ei tule värien puolesta tylsää hetkeä ja se tuntuu hyvältä käsissä. Hifan sukkalangasta pidin myös kovasti, samoin Sandnesin Smartista, Tovesta ja Fritidsgarnista. Kitten Mohairista olen myös pitänyt. Ainoa puuvillalanka, jonka neulominen on ollut ihan mukavaa on Novitan Samos.

Suosikkipuikkosi?

Tällä hetkellä tykkään eniten Addin bambuisista puikoista; eivät ole niin liukkaita, eivätkä kolise ja tuntuvat hyvältä käsissä.

Kamalinta, mitä olet neulonut?

Mikäköhän voisi olla...No ainakin tein joskus alkuaikoina vauvantossut, jotka oli niin väljät, ettei niitä kukaan vauva voinut pitää. Samoin isälleni tein joskus sormikkaat, joiden sormet olivat kaikki erikokoisia ja enemmänkin kokoa väljä kuin kapea...:-) Ja viime talvena tekemäni pipo Popista oli myös karsea...Langoista inhokkeja on esim. Novitan Salsa, aivan karseaa neulottavaa, eikä Palmakaan miellytä, vaikka ihanan pehmeää onkin. Ja Novitan Aino ja Pop eivät myöskään miellyttäneet, jotenkin langasta puuttuu sellainen kitka ja karkeus, mistä pidän, lanka liukuu ja halkeilee, ja on raskasta neuloa. 

Paras ohje, millä olet neulonut?

Vaikea kysymys. Ainakin Scarf Stylen Misty Garden on kiva ohje, samoin Knittyn Branching Out. Yritin miettiä, olisiko joku ohje, jota olisin läpi vuosien käyttänyt, mutta ei tule mitään mieleen.

Tärkein neulontatekniikka?

Nyt en tiedä, mitä vastata...Peukalokiilan olen oppinut lähiaikoina, samoin tiimalasikantapään ja molemmat tuntuvat kivoilta, tosin kulutuksenkesto tiimalasikantapäässä ei taida olla paras mahdollinen. Pyöröillä neulominen on mukavaa ja esim. raglanpuserot ova mukavia. Olen tehnyt sekä kirjo- että pitsineuleita, molemmat ovat kivoja, tosin nykyään käännyn ehkä enemmän pitsineuleiden suuntaan. Ennen tein paljonkin kirjoneuleita.

Paras neulekirja tai -lehti?

Omistan vielä melko vaatimattoman kokoelman neulekirjoja. Tähän astisella kokemuksella sanoisin, että paras neulekirja on minulle Scarf Style, sitä tulee selattua usein. Lehdistä pidän IK:sta, mutta suuret ongelmat sen tilauksen kanssa ovat vieneet vähän makua asiasta. Osassa Vogue Knittingejä on todella kauniita ohjeita, Rowanin lehtiä en ole koskaan vielä nähnyt. Kyllä minä useimmiten pidän nykyään Modastakin, tosin lähinnä niistä Sandnesin ohjeista.

Mieluisin knit-a-long?

Olen ollut mukana vain Mystery Shawl 2-knit-a-longissa ja ihan ok se oli, tosin huivi on jäänyt vaiheeseen eli vain 3. vihje on tehtynä. Suomalainen knit-a-long voisi olla mukavampikin.

Mieluisimmat neuleblogit?

Luen lähes kaikkia suomalaisia neuleblogeja, ja onhan niissä sellaisia, joita luen erityisen suurella kiinnostuksella, mutta jääkööt nyt nimeämättä sen tarkemmin. Kaikissa seuraamissani blogeissa kuitenkin on kiinnostavia juttuja. Ulkomaisia blogeja en vielä osaa seurailla, onko niillä muuten jotain vastaavaa paikkaa kuin blogilista Suomessa? Joskus töissä olen käynyt joidenkin blogien linkkien kautta ulkomaisia blogeja katsomassa ja onhan siellä kiinnostavia juttuja myös.

Mielisuunnittelija?

Ei minulla taida olla sellaista. Debbie Blissin lastenneuleista olen tykännyt kyllä. Muuten en osaa sanoa ketään erityisesti.

Mieluisin neule, jota käytät?

Niitä on useitakin, liittyen enemmänkin kotikäyttöön. Yleisesti ottaen villasukat ovat mieluisimmat, ne on jalassa kesät talvet ja niitä on useita. Tämän hetkiset suosikit ovat ehdottamasti Hifa-sukat, jotenkin niin pehmeät ja paksut ja pesukoneen jälkeen tulivat vielä paremmiksi. Värikin on tämän hetkinen suosikki. Ja jalassahan ne ovat nytkin. :-)

12679.jpg 

Muita suosikkeja ovat esim. fifi, johon kääriydyn palelevana ihmisenä usein ja Misty garden-huivi. Toivon jatkossa saavani aikaan myös suosikkeja muuhun kuin kotikäyttöön, esim. villatakkeja. Suunnitelmissa on. Yksi eniten käytössä olleista neuleista on joskus muinoin lukioaikoina tekemäni itse suunniteltu palmikkovillatakki Nallesta. Väri oli sellainen likaisen oranssi, josta lakkasin pitämästä lähes heti, mutta käytin sitä monta vuotta kotona ja se on palvellut hyvin. Nyt se on laatikossa jossain, joten kuvaa en saa.

Seuraavaksi toivon meemivastauksia kaimaltani, Kristeliltä, Caritalta ja Annelta.