Minä päätin vuodenvaihteessa keskittyä enemmän itseeni. Hieno päätös, joka odottaa toteutumistaan. Viimeisimmät työt ovat kaikki olleet jollekin muulle ja minusta onkin tullut sukkatehdas. Ensin tein Poitsulle sukat, koska siskokin sai omat Peppi-sukkansa:

32458.jpg

Malli: Jälleen alhaalta-ylös neulotut perussukat. (Joo, olen oikeastaan todella mieltynyt tuohon tapaan. Varmaan vain huijaan itseäni, mutta tuntuu siltä kuin sukat valmistuisivat nopeammin näin päin.)

Lanka: Parjattu Novitan turkoosi-Raita, joka ei vielä ole muualla kestävyydellään häikäissyt, katsotaan kuinka täällä käy. Ja kuten kuvastakin voi päätellä, en edes yrittänyt saada raitoja kohdalleen, laiskotti.

Sitten Veljeni tilasi minulta sukat, mitkä toki tein mielelläni, eipä siinä mitään.

32459.jpg 

Malli: Sama juttu kuin ylhäällä, mutta vahvistetulla kantapäällä.

Lanka: Novitan Seiskaveikka-jämäkerät tummansinistä ja harmaata.

Tosin toistaiseksi voidaan puhua vasta sukasta, koska toinen ei vielä ole edes puikoilla...Tämä sukka on ollut väli-sormienlepuutus-työ. Suurimman viimeaikaisen projektini tulos on tässä:

32461.jpg

Malli: Weekend Knitting, Petticoat sock(s). Ohjeesta poiketen tehty 2,5 mm:n puikoilla.

Lanka: Cherry Tree Hill Supersock, joka on konepestävää 100% luxury merinoa.Yhteen sukkaan meni nähtävästi 43 g. Väri Old rose.

Langan ostin Äitiäni ajatellen jo syksyllä, tarkoitushan oli tehdä suvun naisille näitä ohuita sukkia jouluksi, mutta enpä sitten ehtinyt. Ihanan tuntuista lankaa tuo kyllä on. Tämä ja joskus valmistuva pari menevät Äidilleni nimpparilahjaksi. Tosin olen tätä ensimmäistä puurtanut lähes viikon, joten ei toinen sukka millään valmistu nimppareiksi. Mutta onpa edes antaa toinen. ;-) Ohje oli selkeä, mutta paljon olen joutunut ohjetta lukemaan ja siihen keskittymään, että olen pysynyt kärryillä. Toisen sukan tekeminen on sen puolesta toki jo paljon helpompaa. Vaivan arvoinen tuo kyllä oli, on juuri jalkaan istuva ja kaunis. Sormet ovat kyllä kovilla noiden ohuiden puikkojen ja mallineuleen kanssa, pakko on välillä tehdä jotain isommilla puikoilla.

Tässä vielä lähikuva sukasta. Mallineule ei näy superhyvin tässä, mutta ehkä edes hiukan.

32460.jpg

Ja huolestuneille tiedoksi, parit syntyvät näille kahdelle ilman muuta lähitulevaisuudessa...;-) Ainoa toistaiseksi parittomaksi jäänyt sukka on nähty aiemmin täällä.