Hiljaiseloa on eletty, maaliskuukin ehti vaihtua huhtikuuksi. Neulottu on tasaiseen tahtiin, mutta isommassa mittakaavassa, eli uutta esiteltävää ei ole ollut. Tämä takki valmistui jo maaliskuun puolella, mutta "tehtaan" kiireiden vuoksi sain takin vasta viime viikolla ja eilen ompelin napit.

1456891.jpg

Malli: Oma. Mukailtu Olivia-puserosta, eli mitat otettu siitä. Etumuksen lehtikuvio on Kate Gilbertin Pea Pod Baby-takista lainattu, mutta ilmeisesti malli on poistettu netistä, joten linkittää en voi, Räveltämösta löytyy.

Lanka: Novita Olivia, roosa ja Novita Tennessee, roosa.

Menekki: Hmm. N. 500 g yht.

Puikot: 4,5 ja 5 mm.

Tähän kyselin roosaa Oliviaa neulontalistalla, muttei löytynyt. Yksi tarjous tuli, kun olin jo tyytynyt tekemään hihat raidoitettuna lähes saman sävyisen Tennesseen kanssa. Ei se onneksi hirveesti silmää häiritse. Olivia tuntuu mukavalta iholla ja varmasti takki pääsee kesällä käyttöön.

1456889.jpg

Jippona tein takista hiukan Buttonyn-tyyppisen, eli toinen etukappale on 3/4 osaa ja toinen 1/4. Nappeja on hiukan vähemmän kuin Buttonyssa, 10 kpl. Napit ovat mun mielestä ihanat. Olen ostanut niitä joskus aiemmin 6 kpl ja nyt niitä onneksi löytyi samasta liikkeestä vielä lisää.

1456890.jpg