Ystäväperheeseen syntyi toinen poika ja sen vuoksi täällä tartuttiin puikkoihin.

Malli: Seamless Yoke Baby Sweater, ilmaisohje löytyy linkin takaa.

Lanka: Novita Luxus Cloud, bambua ja villaa.

Menekki: 150 g täsmälleen.

Puikot: Ohjeesta poiketen, lankavalinnan vuoksi 4 mm.

Tämä on kiva malli ja näitä voisi tehdä useammankin. Olen erityisen ihastunut malleihin, joita ei tarvitse koota, koska en osaa itse koota niitä. Näin saa valmista heti. Ohje itsessään olisi voinut kyllä olla parempikin. Esimerkiksi hihojen pituutta ei ollut määritelty mitenkään, ja kun itsellä on pelkkiä varhaisteinejä, on hiukka vaikea miettiä, kuinka pitkät kädet vauvoilla on. Raven kautta hain sitten hiukka kommentteja, ja päädyin tekemään n. 15 cm pitkät hihat. Muutenkin ohje oli hirmu pientä pränttiä ilman kappalejakoja, sitä oli vaikea seurata. Mutta lopputulos on kiva ja sopii molemmille sukupuolille.

Cloud oli edelleen ihan kohtuumukavaa neulottavaa. Sitä tuli hamstrattua alesta aika reippaasti, varastossa olisi vielä sitä ihanaa vihreää ja punaista minun kokoisen vaatteen verran. Jos jostakin haluaisi valittaa, niin se on aika liukasta, eli kiristää pitää aika paljon neuloessa ja varmaan myös nuhraantuu kohtuullisen helposti. Ja väriä ei tahtonut kuvatessa saada toistumaan oikein sitten millään. Täähän viettää lilaan tää sininen, ja esimerkiksi ylläolevassa kuvassa sitä ei kyllä huomaa. Muut kuvat yritin valita sen perusteella, että väri toistuisi edes suunnilleen oikein. No, siinä asiassa vika lienee enemmänkin kuvaajassa kuin langassa.

En meinannut ensin käsittää millään tuota kaarrokkeen ja hihansuiden mallineuletta. Se on hyvin simppeli, mutta en ole koskaan neulonut tuollaista. Napit on adoptoitu yhdestä tyttären vähän käytetystä villatakista.

Isoveljelle lähti lohtulahjaksi sukat  mallilla perus. Varressa Seiskaveikka Raidan jämät, terässä Seiskaveikkaa.

Ehkä kolmivuotiaat eivät saa lohtua villasukista samalla lailla kuin aikuiset, mutta silti. Heh.