Pääsimme tänään miehen kanssa reissuun ilman lapsia ja suuntasimme Ikeaan. Mies halusi käydä Salossa eräässä liikkeessä, joten koukkasimme sitä kautta. Minä sainkin tästä loistoidean vierailla Salon lankaliikkeissä. Päivi Vyyhtien kätköistä auttoi kertomalla lauantain aukioloajoista. Ensin kävin Anjalin-nimisessä liikkeessä. Molemmat liikkeethän sijaitsevat samalla kadulla, joten oli helppoa käydä molemmissa. Anjalin oli ihan mukava liike, ystävällinen myyjä ja suuri valikoima. Alekorikin löytyi. En riehaantunut ostamaan hirveästi, vain nämä:

58366.jpg

Ihanan väristä Baby Ull-lankaa, jota en ole kokeillutkaan aikaisemmin. Mixat-lankakin on uusi tuttavuus minulle, se löytyi alekorista, kaunista sinistä. Lisäksi ostin ihanat puiset sydännapit, jotka näkyvät heikosti pussin läpi. Olin tyytyväinen, että selvisin näin vähällä, mutta valitettavasti kävin sitten toisessakin Salon lankakaupassa nimeltään Inkeri, josta poistuin suuremman pussin kanssa vielä kaihoten taakseni kurkkien.

58365.jpg

Kuvassa siis Zitron Loftia kahdessa ihanassa värissä, kumpaakin ostin 3 kerää. Hinta oli vain 3 e/kerä! Olin ihan äimänä, sillä sama lanka maksaa kaikissa muissa näkemissäni paikoissa liki 6 e. Hjertegarn Sock4 trådet-lankaa ostin 2 kuvassa näkyvää kerää, nekin vain 3 e/kerä, täällä 5 e/kerä. Lisäksi kukaan ei ole (en ainakaan muista) kertonut, että siellä myydään pussilankoja vaikka mitä lajia, ja edullisesti! Gjestalin Nagano marjanväriset kerät ja sinisävyiset Baby Ull-kerätx3 maksoivat vain 5 e/pussi. Lisäksi ostin kahdet bambupuikot 3 mm ja 3,5 mm hintaan 2 e/pari. Kauppa oli sen verran edullinen ja iso, että veikkaanpa käyväni Salossa toistekin...;-)

Älkää hermostuko hehkutuksesta, mutta oli vain niin hauskaa löytää alennettua lankaa, se kun on niin harvinaista.

Ikeastakin tarttui mukaan kaikenlaista, mistä ainoastaan yksi liittyi lankoihin. Tänne pujahtavat keskeneräiset työt tästä eteenpäin:

58364.jpg

Mavis edistyy siten, että tein koon L levyisen 30 cm korkean mallitilkun, ja purin sen, koska todennäköisesti koko L olisi minulle liian iso. Aloitin nyt uudestaan koon M mukaan. Toivottavasti onnistuu.