Meille tämä päivä ei ollut epäonnenpäivä, vaikka 13. päivä ja perjantai onkin. Muutaman viikon työttömänä ollut mieheni sai tänään uuden työpaikan! Loistava juttu!

Tämän hyvän uutisen lisäksi postipoika oli ystävällinen ja laatikosta löytyi noutolaput sekä Amazonista joululahjaksi tilaamillemme kirjoille että minun Villapuodista tilaamilleni langoille. Eli uusi joulu vielä. 29546.jpg

Minä toivoin joululahjaksi näitä. Molemmat olivat muistaakseni vieläpä alennuksessa eli hinnaksi jäi yhteensä joku 20-30 €, ei paha. Nopeasti selasin molemmat läpi äsken, aion kyllä nautiskella niistä vielä myöhemmin. Kauniit kirjat. Molemmissa on ihania sukkamalleja, ja paljon muutakin mukavaa.

29545.jpg

Nämä taas saapuivat Villapuodin alesta. Eli vihdoinkin pääsen tutustumaan Noron Blossomiin, jota tilasin 3 vyyhtiä kumpaakin väriä. Ei hajuakaan, mitä niistä tulee, varmaankin huiveja tms. Tuota sinisävyistä olen havitellut siitä asti, kun näin ko. langasta tehdyn Floran täällä. Nyt, kun se oli alennettu, en voinut vastustaa kiusausta, vaan oli pakko ostaa. Älkää kysykö perusteluja tuolle toiselle värille...Muiden välissä puristuksissa on musta Alpaca & Silk-vyyhti, laiheliini, josta tullee mulle pipo. Vaaleanpunainen  Hifan perusvillalanka muuntuu tyttären asusteiksi ja keltainen Hifan sukkalanka ei ollut edes halvennettu, mutta olen rakastanut vihreitä sukkiani niin paljon, että tuli ostettua. Noro Kureyon oli myös normaalihintainen, mutta sillä meinaan isontaa poikani kippanaa Noro-pipoa.

Neulottukin on, tosin linja "boring" jatkuu. Eilen valmistuivat sadattelujen saattelemana saksalaisen ystävän Tove-lapaset. Sadattelujen syy näkynee hyvin kuvassakin.

29549.jpg

Malli: Sandnesin mallimoniste saatu lankakaupasta. Koko L, puikoilla 36 s.

Lanka: Ruskea Tove kaksinkertaisena, meni kaikki 100 g ja vähän harmaata. Puikot 5,5 mm.

Eli tosiaan, lanka loppui kesken ennen toisen peukun kavennuksia. Pahus! Olen tehnyt tätä kokoa ennenkin, en tiedä, missä nyt meni pieleen, kun loppui kesken. Laitoin sitten toiseen peukkuun ruskean Toven kaveriksi harmaata Tovea, eli molemmat kaksinkertaisena. Kyllähän se vähän näkyy, saa nähdä, auttaako huovutus yhtään. Mutten millään viitsi tuota ruskeaa ostaa enää yhtä täyttä kerää, kun sille ei ole käyttöä. Toivottavasti lopputulos ei ole ihan kauhea.