Tänä vuonna ajatus oli, ei stressiä jouluneulomuksista ja pitkälti se toteutuikin. Silti löysin itseni eilen sohvalta viimeistelemässä viimeisiä lahjoja. No, kyseessä oli pari viime hetken ajatusta. Olen tehnyt isälleni aiemmin kahdet sukat ja molemmat ovat kuluneet kantapäistä puhki. Siksi päätin lahjoa isää sukilla vielä viime tipassa sillä seurauksella, että paketoin vain toisen ja sain toisen sitten vasta aattoiltana valmiiksi.

1155805.jpg

Malli: Simple Trekking Socks by Miriam L. Felton.

Lanka: Zitron Trekking XXL, väri 108.

Puikot: 2,25 mm bambut.

Menekki: 85 g.

1155808.jpg

Varressa ja kärjissä vaihdellaan 2 o 2 n jousteen paikkaa ja tehdään väliin aina oikein kerroksia, jolloin saadaan varren jousteeseen tuollainen taite, jos niin halutaan. Muuten sukat ovat tosi simppelit, kuten nimikin sanoo, kantapääkin on perusversio.

1155807.jpg

Väritys ei mene ihan kohdalleen, en edes yrittänyt tällä kertaa. :-) Lankaa oli ihan mukava neuloa, värit ovat kauniit ja rauhalliset olematta kuitenkaan tylsät. Trekkingiä on jemmassa vielä pari kerää.

Toinen viime heken työ oli pipo miehelleni, koska hän hävitti edellisen piponsa juuri ennen joulua. Tätä pipoa neulottiin aatonaattoiltana ja aattopäivänä joka välissä, kun mies ei ollut huoneessa, joten todellinen viime hetken työ. N. klo 14.00 aattona sain päättelyt tehdyksi...:-)

1155772.jpg

Malli: 3 o 2 n joustetta, kavennukset mukailtu Jacques Costeau-piposta.

Lanka: Jaeger Extra Fine Merino Aran, musta.

Puikot: 4,5 mm bambusukkikset.

Piposta tuli kerralla sopiva miehen päähän, jätin kyllä langan päättelemättä, että olisin voinut tarvittaessa sitä suurentaa.

Jouluaatto meni mukavasti, lahjoja tuli jälleen ihan liikaa. Mies yllätti minut Knitters-lehdellä, se olikin ainoa neuleaiheinen lahjani. Sain kyllä aika kasan DVD-leffoja ja Pieni talo preerialla-ykkösboxin, eli neulontaviihdettä kuitenkin on. Oikein odotan, että on aikaa alkaa katsoa Pieni talo preerialla-sarjaa, joka oli lempisarjani lapsena. Lisää joulupaljastuksia illalla tai huomenissa.