Nuorin kummipoika tosiaan vietti 2-vuotissynttäreitään eilen ja hänelle tein tonttutakin.

Malli: Modular Tomten Jacket by Elizabeth Zimmermann (Knitting Without Tears).

Lanka: Novita Tennessee.

Menekki: n. 300 g.

Puikot: 4 mm.

Tätä mallia halusin kokeilla, kun olin sen lukenut kerran läpi aikanaan. Tekotapa on erilainen kuin aiemmin tekemissäni takeissa. Tennesseetä oli jäljellä useita poikamaisia värejä, joten samalla sain tuhottua niitä pois.

Eteen tehdas ompeli vetoketjun ja virkkasi reunuksen. Muuten ommeltavaksi jäivät vain hihasaumat. Vartalo neulottiin pyörönä hihansuille, hihasilmukat poimittiin reunoista ja neulottiin ylhäältä alas, huppu neulottiin suoraan vartalokappaleen jatkeeksi. Ihan hauska malli. Ohjeen silmukoilla tuli tällä puikkokoolla ja langalla ihan sopivan kokoisen näköinen 2-vuotiaalle.

Hupusta tykkään, se on mielestäni kivan muotoinen. Myös takana lyhennetyillä kerroksilla aikaansaatu pitempi helma on kiva idea. Takki ei neuloutunut ongelmitta. Hupun taisin tehdä kolmesti. Ensin oli toinen etukappale kääntynyt väärinpäin. Sitten toisella kertaa huomasin, että olinkin jättänyt toisesta etukappaleesta yhden raidan pois kokonaan :-0. Kolmannella kertaa homma meni putkeen.

Sellainen fiilis jäi, että näitä täytyy tehdä lisää.

Kummipojan äiti sai kasan sukkia. Useimmat olivat kaupan kutomia, mutta paketista löytyi myös aiemmin valmistunut sukkapari ja tällainen jämälankapari.

Malli: Oma kärjestä ylös, pitsineulosta varsissa.

Lanka: Opal Rodeo Cotton 4 ply.

Menekki: 29 g.

Puikot: 2,5 mm.

Yritin saada värit kohdalleen, mut lankaa oli niin vähän ja väriraportti taisi olla aika pitkä, ettei onnistunut. Peppi-meininkiä siis. Opalin Rodeo Cotton on kuitenkin laadukas lanka (kokemusta omista Jaywalkereista, kestää loistavasti konepesuakin) ja mukavaa neulottavaa.